CGI:n pääkonttori sijaitsee Helsingin Pitäjänmäellä.
Insinööri-lehti koulutus

CGI tukee työntekijöitä opintojen loppuun saattamisessa

Työelämä vetää opiskelijat usein mukanaan. CGI auttaa työntekijöitään suorittamaan tutkintonsa loppuun.

Noin puolet ammattikorkeakoulujen ict-alan opiskelijoista suorittaa tutkinnon 12 vuodessa. It-palveluyhtiö CGI päätti auttaa opintonsa kesken jättäneitä työntekijöitä viimeistelemään tutkintonsa.

CGI käynnisti yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa ohjelman, jossa loppututkintoa vaille jääneelle työntekijälle räätälöidään henkilökohtainen opintosuunnitelma opintojen loppuun saattamiseksi.

– IT-alalla on yleistä, että työelämä imaisee mukaansa jo ennen oppilaitoksesta valmistumista. Olen huomannut, että monia kesken jääneet opinnot jäävät kuitenkin harmittamaan. Siksi ehdotin työnantajalleni työn ohessa suoritettavaa koulutusohjelmaa, jonka aikana opinnot olisi mahdollisuus saattaa loppuun. CGI:n johdossa ideastani innostuttiin heti, kertoo koulutusohjelmalle alkukipinän antanut CGI:n pääluottamusmies Jari Nevalainen.

Yhtiö haluaa osana yhteiskuntavastuun ohjelmaansa kasvattaa teknologia-alan osaamista.

– Ohjelman suosio yllätti meidät. Saimme heti kymmeniä hakemuksia kaikkialta Suomesta, ja ensimmäinen koulutusohjelma täyttyi nopeasti. Ensimmäisillä opinnot ovat jo pyörähtäneet käyntiin, iloitsee CGI:n henkilöstöjohtaja Saara Lindfors.

Jokaiselle ohjelmaan valitulle työntekijälle luodaan oma henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan jo suoritetut opinnot. Ohjelmaan voivat osallistua myös yliopisto-opintoja suorittaneet, jotka voivat sen kautta saada ammattikorkeakoulututkinnon. Opetus on CGI:n työntekijöille maksutonta, ja se toteutetaan pääosin etänä. Työntekijät saavat valmistumisestaan pienen kannustepalkkion työnantajalta.

Yksi ohjelman ensimmäisten joukossa hakeneita ja opintonsa käynnistäneitä on Tommi Gynther, joka on työskennellyt CGI:llä jo useita vuosia asiantuntijatehtävissä.

– Tarinani on melko tyypillinen. Työ ja elämä veivät mennessään ennen kuin ehdin saattaa opinnot päätökseen. En usko, että olisin saanut opintojen viimeistelyä enää liikkeelle, ellei CGI olisi tarjonnut tätä mahdollisuutta. Tämä on hieno auttavan käden ojennus työnantajalta. Lisäksi on ollut kiva huomata, kuinka ajankohtaista opetus on suhteessa työelämään. Aiheet ovat relevantteja – samoista teemoista keskustellaan ja tehdään projekteja asiakkaiden kanssa, kiittelee Gynther.

Karelialle yhteistyö tässä muodossa on ensimmäinen laatuaan.

Kuva: Hezzu / CC 4.0