Insinööri-lehti

Ammattilaisten asiantuntijaverkosto kaipaa sinua

Arvoisa lukija, erityisesti tekniikan alan ammattilainen, haluatko verkostoitua ryhmässä, jossa keskitytään etsimään ratkaisuja kaiken maailman todellisiin ongelmiin? Insinöörejä kun olemme – ainakin pääosin – näitä ratkaisuja haetaan tekniikan kautta, meidän tekniikan alan ammattilaisten toimesta.

Jos mielenkiintosi heräsi, ei muuta kuin tervetuloa Insinööriliiton asiantuntijaverkostoon. Vähitellen kasvava verkosto on perustettu, jotta sinä pystyt osallistumaan Suomen ja maailman ongelmien ratkaisemiseen oman viiteryhmäsi, Insinööriliiton, kanssa.

Tarjoamme ympäristön maailman kehittämiseksi.

Osallistuminen on helppoa kuin heinänteko. Verkostomme toimii pääosin vain sähköisellä alustalla, Microsoft Teams -kanavallaan. Liittyminen on hyvin yksinkertaista: lähetät vain sähköpostia osoitteeseen asiantuntijaverkosto@ilry.fi,  ja liitämme sinut mukaan.

Aivan ensimmäiseksi toivomme ryhmästä esityksiä, mitä sisältöä ja keitä alustajia haluatte verkoston aloitusseminaariin, joka järjestetään tiedekeskus Heurekassa 21. syyskuuta. Valta vaikuttaa seminaarin sisältöön on teillä: Toistaiseksi olemme varanneet vain tilat, hyvät tarjoilut sekä rannekkeet osallistujille, jotta lounastauolla ja tilaisuuden päätyttyä pääsette tutustumaan myös näyttelyihin. Seminaariin voi toki osallistua myös etänä.

Verkoston jatkokin on teidän käsissänne. Mihin verkosto kehittyy ja mitä kaikkia asioita se tulevaisuudessa käsittelee, sen päättää verkosto itse. Varomme ajamasta tätä toimintaa heti ensimetreillä liiton aktiiveille tuttuun, perinteiseen valiokuntamalliin. Pikemminkin tarjoamme teille mahdollisimman pienen kynnyksen ympäristön itsenne sekä maailman kehittämiseksi.

Sen verran toki toimintaa koordinoimme, että aina välillä, tilaisuuden tullen heittänemme jonkin asian verkoston ratkaistavaksi, esimerkiksi tulleen lausuntopyynnön tahi jonkin päivänpolttavan ongelman, johon haluamme esitellä teknisen ratkaisun.

Kokeillaan, mitä saamme näin toimien yhdessä aikaan – lähde mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan. Kuten jääkiekkoleijonatkin juuri osoittivat, yhteispelillä pystytään tekemään ihmeitä.

Kalle Kiili
Insinööriliiton kehityspäällikkö