Elina Lehinsalo ja Petri Pietilä viettivät kesälauantaita hyväntuulisina brunssilla.
Telttaan mahtui kerrallaan noin 80 ruokailijaa.
Hannu Saarikangas ja Sirpa Erkkilä-Häkkinen lausuivat tervetuliassanat.
Jenni Saarinen valikoi poikiensa kanssa mieluisaa syötävää.
Insinööri-lehti

Tuttuja ja tuntemattomia eri sukupolvissa

Heinäkuun viimeisenä lauantaina Oulussa rokattiin Kesäkaravaanin brunssilla. Insinööriliiton ja Oulun Insinöörien yhdessä järjestelmälle Rockbrunssille osallistui vajaa 200 jäsentä ja heidän seuralaistaan – tapahtuma oli yksi suurimmista oululaisten järjestämistä tilaisuuksista.

Paikkana oli Oulun Insinöörien Villa Kaljaasi, jonka pihamaalle oli pystytetty kaksi telttaa. Toisessa oli ruokailutilat 80 hengelle, toisessa brunssiherkuista notkuvat tarjoilupöydät. Pihalla oli myös muun muassa saunan terassi ja grillikota, joiden suojassa pystyi nautiskelemaan herkkuja pienten sadekuurojen aikana.

Oulun Insinöörien johtokunnan jäsenet häärivät emäntinä ja isäntinä, jotta tapahtuma sujui jouhevasti. Muiden tarjoilujen lisäksi Villa Kaljaasilla oli tarjolla 30 kiloa lohta eri tavoin valmistettuna. Järjestösihteeri Riku Leminen loimutti ja paistoi uunissa suuren osan, ja sai osallistujilta kiitosta maukkaasta kalasta.

Työnhakua lomakauden jälkeen

Vastavalmistunut insinööri Petri Pietilä tuli brunssille moikkaamaan tuttuja. Hän on kesän mittaan katsellut mahdollisia työpaikkoja, mutta työnhaku alkaa toden teolla syksyllä.

Sähkötekniikasta valmistunut Pietilä arvioi, että Oulun seudulla on enemmän töitä it-aloilla, joten hän saattaa päätyä etelämpään töihin. Vaasa tai Kajaani voivat olla vaihtoehtoja.

– Toiveena on kiva työ, jota jaksaa tehdä ja joka on sisällöltään kiinnostavaa.

Pietilän viikonloppuun ei kuulunut Qstock-festivaalit, mutta ne olivat monen muun viikonloppuohjelmassa. Lauantaipäivällä keskustelua käytiin siitä, mitkä olivat perjantain parhaat esiintyjät ja kenen keikkaa eniten odotettiin tulevan illan kuluessa.

Festivaalien anti kiinnosti niin nuorempaa kuin vanhempaa insinöörikuntaa sekä muita liiton jäseniä. Vaikka valtaosa yleisöstä oli lähiseudulta kotoisin, mukaan mahtui myös esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulleita kollegoita. Tukevalla brunssilla kerättiin voimia illan rientoihin.

Syksyllä neuvotteluja ja esikoulua

Brunssille osallistujien joukossa oli muutama lapsiperhe. Jenni Saarinen ja Sauli Niemelä tulivat 5-vuotiaiden kaksospoikiensa kanssa.

It-palveluyritys CGI:n Oulun ja Tornion luottamusmiehenä toimiva Saarinen kertoi odottavansa luottavaisin mielin työmarkkinasyksyä. Ennen lomia työpaikalla puhutti työaikalain uudistus.

– Kysymys uudistuksen seurauksista asiantuntijoille aiheutti sekavia tuntemuksia.

Saarisen perheessä syksy tuo muutoksia, sillä pojat aloittavat esikoulun. Brunssipäivä jatkui äidin ja poikien yhteisellä vapaa-ajalla; sen sijaan Niemelä suuntasi kohti Kuusisaaren festivaaleja, kuten usea muukin brunssia nauttinut.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto
Korjattu 1.8.2017: Tapahtuma ei ollut suurin oululaisten järjestämä, vaan yksi suurimmista.