Kellarin jyrkkien portaiden alapäässä odotti tervetuliaismalja.
Komeisiin tiloihin oli katettu herkullinen brunssi.
Tapahtuma keräsi kaikenikäisiä osallistujia. Nuorimmat vieraat kannettiin sisään.
Tunnelma oli ajoittain hyvinkin tiivis.
Keskiaikaiset markkinat ovat LOUSIn puheenjohtaja Jonna Aaltoselle tuttu tapahtuma.
Insinööri-lehti

Turun Turnajaisbrunssi avasi Kesäkaravaanin

Kesäkaravaanin avannut Turnajaisbrunssi sai harvinaisen vieraan, kun alkukesän lomailijoita pakoillut aurinkokin päätti osallistua Turun Keskiaikaisille markkinoille.  Vanhan Suurtorin kellariin ei aurinko paistanut, mutta tunnelma oli tiivis ja lämmin. Tapahtumaan oli ilmoittautunut noin sataviisikymmentä osallistujaa, joten kellarin holveissa riitti väkeä koko kolmetuntisen tapahtuman ajan.

– Kävijät ovat kiitelleet, että on mukavaa kun tällainen jäsentilaisuus on järjestetty isomman yleisötapahtuman yhteydessä, asiamies Anu Kaasalainen kertoo.

Useat kellarista markkinoiden humuun suunnistaneet osallistujat esittivätkin toiveen, että tapahtumasta voitaisiin tehdä perinne.

Tilaisuutta isännöivillä Kaasalaisella ja kenttäpäällikkö Timo Ruokolla oli paikallisena vahvistuksena Lounais-Suomen Insinöörien puheenjohtaja Jonna Aaltonen. Puheenjohtaja on ilahtunut Turnajaisbrunssin suosiosta, mutta alueen jäsenten aktiivisuus ei tullut hänelle yllätyksenä.

– Kesä-heinäkuussa yhdistyksissä on lomien takia pieni suvantovaihe, mutta muuten jäsenjärjestöt järjestävät monipuolisesti erilaista toimintaa, retkiä ja tapahtumia, Aaltonen kiittelee.

LOUSIn käytäntöihin kuuluu, että jäsenet voivat osallistua kaikkiin sen jäsenyhdistysten tapahtumiin, riippumatta siitä, mihin jäsenyhdistykseen he itse kuuluvat. Aaltonen vinkkaa, että paras tapa pysyä ajan tasalla tapahtumista on seurata www.lousi.fi-sivuston tapahtumakalenteria.

– Myös liiton järjestämät koulutukset ovat meillä olleet hyvin suosittuja ja niitä tullaan syyskaudella järjestämään lisää.

Omintakeiset markkinat viehättävät

Turkulaisten ja lousilaisten lisäksi Turnajaisbrunssille saatiin vierailta myös muualta Suomesta, läheltä ja vähän kauempaa. Säkyläläiset Aija ja Seppo Sutela ovat osallistuneet Keskiaikaisille markkinoille jo kymmenen vuoden ajan. He tulevat Turkuun koko viikonlopuksi nauttimaan tapahtumasta. Parasta antia pariskunnan mielestä ovat huumori ja yleisön seassa tapahtuvat esitykset.

Seppo Sutela on Satakunnan Insinöörien aktiivi ja osallistuu ahkerasti SATIn ja sen jäsenjärjestöjen tapahtumiin. Retkiä järjestetään myös yhdessä muiden jäsenjärjestöjen kanssa. Aija Sutela iloitsee siitä, että usein jäsentapahtumat ovat tarkoitettu myös aveceille.

– Yhdessä osallistuminen on parasta, hän toteaa.

Pariskunta kertoi osallistuvansa Kesäkaravaanille myös Jazzbrunssilla Porissa.