Insinööri-lehti

Teknologiayrittäjyyspäivillä etsittiin murroksesta mahdollisuuksia

”Murros luo uutta liiketoimintaa” todettiin Oulussa valtakunnallisilla teknologiayrittäjyyspäivillä. Suurten yritysten vähentäessä työntekijöitään on Oulun seutu sekä koko Suomi on muutostilanteessa. Oulun tapahtumassa pyrittiinkin edistämään teknologiaan perustuvaa ja siitä hyötyvää suomalaista yrittäjyyttä.

Teknologiayrittäjyyspäiville osallistui muun muassa Oulun Aikuiskoulutuskeskus OAKK:n henkilöstöä ja opiskelijoita.

Sami Tissari opiskelee OAKK:n liiketoimintaosaamisen kehittämiskoulutuksessa. Hän työskenteli 13 vuotta Nokian ohjelmistosuunnittelijana. Tissari koki teknologiayrittäjyyspäivät hyödyllisenä ja innoittavana tapahtumana. Kiitoksensa saivat ne ennestään tuntemattomat yritykset, joilla oli mielenkiintoisia innovaatioita.

Tissaria mietityttää yrittäjyydessä erityisesti ideoiden kehittäminen ja toiminnan rahoitus. Hänen yritystoiminnan aloittamisen mahdollistaa Nokian antama irtisanomispaketti. Se turvaa toimentulon vuoden verran eteenpäin. Tänä aikana Tissari voi keskittyä yrityksensä toiminnan sekä tuotteensa kehitykseen ja markkinointiin.

Aikuiskoulutuskeskusten tehtävänä on tukea alueiden työelämää ja reagoida nopeasti yritysten tarpeisiin. OAKK:n kouluttaja Kaisu Piisilä kertoi, että Nokia Bridge -toiminnan mukaisesti Nokia ostaa henkilöstönsä tarpeisiin suunniteltua koulutusta.

Koulutus suunnitellaan asiakaslähtöisesti eli aluksi kartoitetaan kunkin kurssilaisen kehittämisalueet. Tällöin taataan, että koulutuksen sisältö vastaa alueella olevien insinöörien kehitystarpeita ja siten tukee sekä tulevaa työllistymistä sekä yrittäjyyttä.

 

Teksti ja kuvat: Anu Kaniin, Insinööriliitto