Insinööri-lehti tekniikka

Tekniikka kiinnosti Jyväskylän messuilla

Uusi Insinööriliitto oli mukana lokakuisilla Tekniikka 2012 -messuilla Jyväskylässä. Tänä vuonna tapahtuman uusi aluevaltaus oli nanoteknologia, jonka mahdollisuuksia ja näkymiä esiteltiin muun muassa tietoiskuissa, työpajoissa. Kolmepäiväisillä ammattimessuilla vieraili yhteensä reilut 6000 kävijää.

Messujen aikana UIL jakoi osastollaan noin 400 stressipalloa eli kiinnostuneita kävijöitä siis riitti. Mutta kertooko stressipallojen menekki mahdollisesti myös jotain tekniikan ammattilaisten ja opiskelijoiden työtilanteesta?

Tietoa, palautetta ja kuulumisia

UIL:n osastolla käytiin liiton tarjoaman kahvikupillisen ääressä monia mielenkiintoisia keskusteluja.

– Erityisesti liiton urapalvelut tuntuivat kiinnostavan ja 3T-jäsenetulehdestä keskusteltiin vilkkaasti, kertoo projektipäällikkö Tommi Grönholm messun jälkitunnelmissa.

Etuja ja palveluja myös opiskelijoille

Jyväskylä on opiskelijakaupunki ja tämä näkyi messuilla. UIL:n osastolla uusia insinööriopiskelijajäseniä liittyi neljätoista. Jäsenyys paikallisessa opiskelijayhdistyksessä on osa aktiivista opiskelijaelämää, mutta myös liiton tarjoamat palvelut ja edut kiinnostivat.

IOL:n ja UIL:n yhteinen Kesäkissakampanja on yksi tuleville insinööreille tärkeistä palveluista. Kampanjan verkkosivuilla työnantajat etsivät opiskelijoiden joukosta tekijöitä ja opiskelijat löytävät tekniikan alan kesätöitä, harjoittelupaikkoja sekä insinöörityöaiheita.

Teksti ja kuvat: Minna Virolainen, Insinööriliitto