Paikalla oli useita kokeneita kuninkuusravikävijöitä.
Samu Salo kertoi vieraille Kesäkaravaanin aiemmista tilaisuuksista.
Tilaisuudessa vaihdettiin vihjeitä viikonvaihteen lähtöihin.
Insinööri-lehti

Ravikesteillä puntaroitiin tulevia kuninkaallisia

Insinööriliton vuoden 2018 Kesäkaravaanin pohjoisin paikkakunta osui Rovaniemelle, missä käydään viikonvaihteessa perinteiset Kuninkuusravit. Paikalla oli myös liiton puheenjohtaja Samu Salo, joka laittoi arvovaltansa peliin antamalla omat pelivihjeensä viikonvaihteen lähtöihin.

– Minulla on noin 35 vuoden kokemus raveista ja totosta. Tässä sitä edelleen ollaan, mitään äkkirikastumista ei ole tapahtunut, joten vihjeisiin kannattaa suhtautua sillä vakavuudella, Salo kiteytti totuuden monen raviveikkaajan arjesta.

Paikalla oli Salon lisäksi useita raviurheilun harrastajia, joten keskustelu tulevista kuninkaallista kävi vilkkaana. Joukon ykkössuosikki ravikuninkaaksi oli tietenkin Costello. Tammojen kisasta uumoiltiin tasaisempaa.

Kuninkuusraveihin tullaan uudestaan

Tilaisuuden osallistujajoukko osoitti Kuninkuusravien vetovoiman. Marjo Welling ja Juha-Pekka Mäkelä olivat tulleet Rovaniemelle Päijät-Hämeestä Kärkölästä. Wellingille Kuninkuusravit olivat järjestyksessään jo 41.

– Vuoden 1973 Kouvolan Kuninkuusravien jälkeen väliin on jäänyt vain neljät kunkkarit. Kouvolassa olin 7-vuotias, Welling kertoi.

Paikalla oli myös paljon Lapin Insinöörien jäseniä. Jouko Kokki ja Aila Hyytiäinen tunnustautuivat Camrin kannustajiksi.

– Camrin huoltojoukkoja on meillä majoittumassa, Kokki kertoi.

Puheenjohtaja Salo kertoi vieraille Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden alustavasta ohjelmasta ja toivoi väen osallistuvan innokkaasti juhlavuoden tapahtumiin. Illan ohjelmaan kuului myös kuninkuusraviaiheinen tietokilpailu, jonka ykkössija meni äärimmäisen niukasti Päijät-Hämeeseen vain puolen pisteen erolla Lapin parhaaseen ravitietäjään.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto