Petteri Oksa ja Mikko Wikstedt olivat seuranneet SuomiAreenan keskusteluja.
Karavaanikisapurkki täyttyi arvontalipukkeista nopeassa tahdissa.
Jazzbrunssi kokosi ennätysmäärän osallistujia.
Tunnelma oli ajoittain tiivis, mutta kaikki mahtuivat mukaan.
Brunssilta oli hyvä jatkaa matkaa aurinkoisen päivän muihin tapahtumiin.
Insinööri-lehti

Pori paistatteli tapahtumien polttopisteessä

Porissa riitti säpinää kun kaupungin kadut, torit ja esiintymispaikat valtasi SuomiAreenan keskustelut ja legendaarinen jazztapahtuma. Tunnelma oli tiivis myös Kesäkaravaanin Jazzbrunssilla, sillä tilaisuudessa pistäytyi ennätykselliset parisataa osallistujaa.

Vaikka Jazzbrunssia vietettiin aurinkoisissa merkeissä, nousi keskusteluihin väkisinkin edellisenä päivänä varmistuneet Microsoftin jätti-irtisanomiset. Myös järjestöjohtaja Mikko Wikstedt nosti monen kesälomia varjostavat uutiset esiin puheessaan. Hän epäili, että vaikeasta tilanteesta johtuen liiton asiamiehillä ja asiakaspalvelulla tulee varmasti olemaan kiirettä loppukesästä.

SuomiAreenalla Wikstedt oli seurannut erityisen kiinnostuneena työelämään liittyviä keskusteluja. Areenalla puitiin myös parhaillaan käynnissä olevaa eläkejärjestelmän uudistamista. Wikstedt harmitteli, että uudistukseen liittyvä keskustelu pyörii vahvasti eläkeiän nostamisen ympärillä.

– Meitä kiinnostaa enemmän työurien todellinen pidentäminen, järjestöjohtaja totesi.

Kaverille kanssa

Pasi Tontille Jazzbrunssi on tuttu tapahtuma jo viime kesältä ja tällä kertaa hän houkutteli mukaansa Hannu Johanssonin ja Juha Vallisen. Miehiä yhdistää yhteinen työpaikka. Kukaan kolmikosta ei tunnustautunut varsinaisesti jazzdiggariksi, mutta jazzkatu ja terassit houkuttelevat. Myös Jazzbrunssi maistui.

Kesäkaravaanin tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille insinööriliitto-yhteisön jäsenille. Paikallisten lisäksi brunsseille on osallistunut kesävieraita ympäri Suomea. Kolmikon kaverukset kaikki ovat kyllä porilaisia, mutta liiton jäsenyydessä on eroavaisuus.  Vallinen ja Tontti ovat paikallisen alueyhdistyksen, Satakunnan Insinöörien jäseniä, mutta Johansson kuuluu Tietoalan toimihenkilöihin, joka on valtakunnallinen yhdistys.  Johansson onkin pohtinut mahdollisuutta osallistua myös SATIn tapahtumiin.

– Vaikka olen tietoalalainen, myös paikalliset SATIn järjestämät tapahtumat kiinnostaisivat, Johansson sanoi.

Johansson sai neuvoksi ottaa yhteyttä Satakunnan Insinöörien toimistoon. Hän joutuu kuitenkin odottamaan hetken, sillä Jazzbrunssin myötä SATIn toimisto sulkeutui kesäloman ajaksi.

Teksti: Minna Virolainen, Insinööriliitto
Kuvat: Jari Rauhamäki ja Minna Virolainen