Flipperi kiinnosti niin isoja kuin pieniä.
Super Mario on ollut Outi Salennon lempipeli lapsesta saakka.
Anni Niemi sekä Lalli, Jukka ja Ilja Koskinen tulivat koko perheenä.
Elina Bak ja Juuso Aho pelasivat Lieroa.
Ilkka Niemi sonnustautui tapahtuman kunniaksi Worldcon-paitaan.
Ekaterina Alekseeva sekä Maurico ja Lucia Rosales iloitsivat yhteisestä lauantaista.
Pelibrunssi tarjosi nimenmukaisesti ruokaa ja jälkiruokaa.
Insinööri-lehti

Pelibrunssi viritti lapsuusmuistot

Insinöörit palasivat lapsuutensa pelien ääreen Kesäkaravaanin Pelibrunssilla Tampereella. Pelimuseossa järjestettyyn tilaisuuteen saapui yli 300 kävijää.

Kun Outi Salento oli pieni, hän kärtti sisarustensa kanssa pelikonetta. Aluksi äiti vastusti mutta antoi viimein periksi, ja lapset saivat Nintendonsa.

– Sitten, kun meidät lapset oli pantu nukkumaan, äiti ei muuta tehnytkään kuin pelasi. Se on pelannut läpi kaikki klassikot, kuten Zeldan, Salento nauroi.

Salento osallistui Pelimuseossa järjestetylle Pelibrunssille insinöörimiehensä mukana. Tapahtumaan otti osaa kaikkiaan 200 insinööriä ja reippaasti yli sata lasta.

Perheet viihtyivät

Tapahtuma oli suunniteltu koko perheelle. Moni insinööri tuli paikalle puolison ja lasten kanssa. Muun muassa 8-vuotias Petteri Ponto naputteli äitinsä vieressä vuoden 1988 Truck Stop Bally -flipperiä.

– On tämä ihan hauska, kun pallo kimpoilee. Kotona pelaan Pleikalla. Se on hiukan parempi, mutta tämä on erilainen, Ponto tuumi.

Koneinsinööriopiskelija Jukka Koskinen kertoi, että pelit ovat olleet iso osa hänen menneisyyttään. Lapset pitävät muun muassa Angry Birdsistä.

– Pojat pelaavat muun muassa Segalla ja Nintendolla, joista oma pelaaminenkin aikoinaan lähti, Koskinen kertoi.

Pelaamisen lisäksi tapahtumassa tavattiin tuttuja. Moni insinööri kertoi törmänneensä paikalla nykyisiin ja vanhoihin kollegoihin.

– Näin jo ovella yhden oppilaskunta-aktiivin. Voi olla, että tuttuihin törmää, Koskinen jatkoi.

Tampere niitti kehuja

Kävijät pääsivät tutustumaan kaikkiin Vapriikki-keskuksen museoihin. Elintarvikealan insinööri Kristian Tikander vaikuttui Marilyn Monroe -näyttelystä.

– En ole hänen kuolemastaan lukenut. Vieläkään ei tiedetä, mikä oli todellinen kuolinsyy, Tikander ihmetteli.

Kesäkaravaanin kaltaiset massatapahtumat ovat automaatioinsinööri Kalle Pinomäen mielestä tärkeitä, vaikka hän ei Insinööriliiton palveluita ole käyttänyt.

– Koska Insinööriliitto ei ole jokapäiväisessä elämässä mielessä, niin tämä muistuttaa, että liitto on olemassa ja pidetään sen kautta yhtä, Pinomäki mietti.

Tapahtuman lisäksi koko kaupunki saa kehuja. Vantaalta asti saapunut lentotekniikan insinööri Juuso Aho ja laboratoriotekniikan insinööri Elina Bak pitivät Tamperetta mainiona opiskelukaupunkina.

– Tampereella on paljon insinöörejä ja innovatiivinen ympäristö. Täällä on kiva tunnelma, kun on yksi pääkatu, jonka varrelle kaikki lähtevät viettämään iltaa, Bak kuvailee.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola, Insinööriliitto