Oulun Insinöörien jäsenet vierailivat Transtechilla.
Antero Lehtonen sparraa mobiilivideoiden tekoa.
Insinööri-lehti

Oulussa pidettiin superviikko

Lokakuun kolmannella viikolla Oulun Insinöörien jäsenillä oli tarjolla monipuolista ohjelmaa. Samalle viikolle sattuivat yritysvierailu Transtechille, työmarkkinailta Kärppä-matsilla, yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous ja Inssibrunssi, jolla opeteltiin editoimaan videoita mobiililaitteella.

Superviikko alkoi yritysvierailulla tiistaina 17. lokakuuta. Transtech oli kutsunut Oulun Insinöörien jäsenet vieraakseen Otanmäen tehtaalle. He ovat palkanneet ja palkkaavat insinöörejä töihin sekä Otanmäelle että Ouluun tuotekehitysosastolle suunnittelutehtäviin. Oulusta matkaan lähti linja-autollinen kiinnostuneita. Sekä jäsenet että isännät olivat tyytyväisiä vierailuun.

– Insinöörivieraiden kanssa on jotenkin aina hauskempaa, kiitteli Transtechin henkilöstöpäällikkö Heini Hämäläinen.

Keskiviikkona oli vuorossa Työmarkkinailta. Insinööriliiton neuvottelujohtaja Petteri Oksa saapui Ouluun kertomaan ajankohtaisia terveisiä tes-neuvotteluista. Petterin alustuksen ja keskustelun jälkeen oli vuorossa jääkiekkomatsi, jossa Kärpät voitti HIFKin 5–0. Petteri Oksan videoblogissa on tunnelmia työmarkkinaillan kulusta.

Sekä yritysvierailu että työmarkkinailta järjestettiin yhdessä TEK:n ja Oulun Teknillisen seuran kanssa.

– Oulun Insinööreillä on läheiset suhteet TEK:n paikallistoimijoiden kanssa. Jäsenemme ovat työkavereita alueen yrityksissä, joten yhteistyössä on järkeä, toteaa Oulun Insinöörien järjestösihteeri Riku Leminen.

Syyskokous valitsi toimijat

Oulun Insinöörien syyskokous kokoontui Villa Kaljaasi -huvilalla 19. lokakuuta. Kokouksessa käytiin sääntömääräiset asiat, kuten hyväksyttiin Oulun Insinöörien toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018. Syyskokouksen esityslistalla oli ensimmäistä kertaa käsittelyssä myös uudet säännöt. Puheenjohtaja Sirpa Erkkilä-Häkkinen esitteli johtokunnan tekemän sääntömuutosesityksen.

– Säännöt on tarkoitus hyväksyä toiseen kertaan keväällä 2018 sääntömääräisessä vuosikokouksessa, jotta ne saadaan voimaan seuraavaan syyskokoukseen mennessä, muistuttaa Erkkilä-Häkkinen.

Syyskokous valitsi myös johtokunnan vuodelle 2018. Puheenjohtajana jatkaa insinööri Sirpa Erkkilä-Häkkinen ja varapuheenjohtajaksi valittiin insinööri Tiina Nortamo. Johtokunnan jäseniksi valittiin insinöörit Riitta Rusila, Tapio Parkkinen, Ali Heiskanen ja Matti Haarala. Johtokunnan jäseninä jatkavat toisen toimintavuoden insinöörit Anu-Leena Arola ja Sanna Torvela.

Johtokuntatyöskentelyyn sekä muuhun toimintaan, isompaan tai pienempään, kutsutaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet Oulun Insinöörien jäsenet.

Parempia videoita mobiililaitteilla

Aktiivinen viikko huipentui sunnuntaina Inssibrunssiin, jonka aiheena oli videoiden editointi mobiililaitteella. Aihetta oli alustamassa videobloggaaja Antero Lehtonen.

– Inssibrunssi on matalakynnyksinen tapahtuma kaikille jäsenille. Tarjolla on aina maukas brunssi, verkostoitumista ja keskustelua tietyn teema-aiheen ympärillä, kertoo varapuheenjohtaja Riitta Rusila.

Teksti: Riitta Rusila
Kuvat: Ali Heiskanen