Keskiaikamarkkinoiden ohjelmasta lähdettiin nauttimaan Turnajaisbrunssin kautta.
Ruokailun lomassa vaihdettiin kuulumisia.
Karavaanikisaan osallistuttiin ahkerasti.
Osa brunssilaisista oli pukeutunut markkinoiden hengen mukaan.
Insinööri-lehti

Nuorekas Turnajaisbrunssi Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoiden suosion kasvu heijastui Insinööriliiton Turnajaisbrunssiin. Museo Militarian tiloissa kävi lauantaina yli 200 vierasta, joiden joukossa oli kymmeniä lapsia.

Hämeenlinnan Insinöörien johto onnitteli itseään lauantaina viisaasta päätöksestä. Jäsentapahtuman siirto Elomessuilta keskiaikamarkkinoiden yhteyteen oli onnistunut ratkaisu. Etenkin Turnajaisbrunssin alussa tilaisuus pullisteli väkeä.

Ruokajonossa oli paljon lapsiperheitä. Kun kerran lasten suusta kuulee totuuden, sieltä kannatti etsiä vastausta tilaisuuden alun kovaan ruuhkaan.

– Piti tulla heti, että ehtii katsomaan hevosia ja ritareita kentälle, lippalakkipäinen nuori mies selosti.

Aivan: Militarian viereiseltä kentältä alkoi pian kuulua hevosten hirnuntaa, kun keskiaikaan erikoistunut esiintyjäryhmä saapui paikalle jousipyssyineen ja miekkoineen.

Pilke silmäkulmassa

Turnajaisbrunssi noudatti Kesäkaravaanin hyväksi havaittua kaavaa. Pääasia oli hyvä ruoka ja yhdessäolo. Ruokailun lomassa oli aikaa vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa ja osallistua arvontaan.

Suurin osa ilmoittautuneista oli Hämeenlinnan Insinöörien jäseniä perheineen, mutta oli joukossa heitäkin, jotka olivat tulleet paikalle kauempaa.

Tilaisuus eteni tällä kertaa nuorten ehdoilla. Kun vatsaan oli saatu täytettä, kaunis auringonpaiste ja keskiaikamarkkinoilta kuuluvat äänet alkoivat vetää väkeä puoleensa.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto