Hans-Peter Siefen halusi tuoda maailman luokan valmennukset kaikkien saataville.
Professori Petri Parvinen kehottaa hyödyntämään hedonistisen ostamisen kasvua.
– Mitä jos kommunikointi tehtäisiin wikissä sähköpostin sijaan, pohtii Jimmy Wales.
Professori Lynda Gratton opastaa säästämään tuloista kolmanneksen eläkettä varten.
– Tee paljon enemmän, paljon vähemmällä, vinkkaa Vijay Govindrajan.
– Ihmiskunnan suurin haaste on sosiaalinen riskinotto, Malcolm Gladwell arvioi.
– Mitä tekemätöntä asiaa itket 75-vuotispäivilläsi, kysyy päätoimittaja Suzy Welch.
Alf Rehnin mielestä vuonna 1854 maailma oli väkilukuun nähden innovatiivisimmillaan.
– Johtajan vastuulla on kertoa alaiselle myös, missä hän on huono, sanoo Jack Welch.
Insinööri-lehti

Nordic Business Forum valloitti kuulijat

Insinööriliiton Yrittäjävaliokunnan puheenjohtaja Juho Muuraiskangas vaikuttui myönteisesti Jyväskylässä järjestetystä Nordic Business Forum -tapahtumasta.

– Noin viikon pureskelun jälkeen alan ymmärtää, että foorumissa tapaamiani energisiä ihmisiä yhdisti yhteinen haaste, yrittäjänä Alfame Systems Oy -nimisessä teknologiayrityksessä toimiva Muuraiskangas sanoo.

– He haluavat tulla paremmiksi omassa työssään, ja tehdä omasta sekä läheistensä elämästä paremman. Näiden ihmisten käsissä on Suomen tulevaisuus, ja hyvissä käsissä se tuntuu olevankin.

Muuraiskangas ehdotti jo vuosia sitten, että myös Insinööriliitosta pitäisi osallistua kyseiseen tapahtumaan.

– Näin hyödylliseksi, että liiton vaikuttajat verkostoituisivat tämän tyyppisissä tapahtumissa.

Mukaan tarttui energiaa

Tilaisuudessa Muuraiskangas kuunteli avoimin mielin, mitä puhujilla oli sanottavanaan ja miksi heidät oli kutsuttu ympäri maailmaa Suomeen. Kolmepäiväinen seminaari antoi energiaa, ideoita ja ajatuksia.

Eri alojen osaajat, päättäjät, vaikuttajat, yrittäjät ja johtajat keskustelivat: loputtomasti ideoita, ajatuksia, oivalluksia, ratkaisuja ja huomioita.

– Erilaisissa tehtävissä työskentelevät ihmiset juttelivat keskenään, kuin he olisivat tunteneet toisensa vuosia. Onko tämä totta Suomessa.

Puhujakaartia Muuraiskangas kuvailee käsittämättömäksi. Oli vaikea uskoa, että koto-Suomessa pääsee kuuntelemaan maailmanlaajuisesti aikamme merkittävimpiä ajattelijoita ja tekijöitä.

Nuoret yrittäjät taustalla

Kävijälle heräsi kysymys, kuka tämän on saanut aikaiseksi. Muuraiskangas tutustui järjestäjiin lauantain post-seminaarissa.

– He ovat nuoria, nöyriä, innokkaita ja ahkeria jyväskyläläisyrittäjiä, joiden unelmana oli luoda Pohjois-Euroopan merkittävin business-tapahtuma. Hans-Peter Siefen kertoi saaneensa ajatuksen osallistuttuaan hiukan samantyyliseen valmennustilaisuuteen.

– Ideasta kasvoi unelma ja unelmasta oma yritys, joka työllistää hänet ja toistakymmentä nuorta Pohjois-Euroopassa. Työn jälki vakuuttaa laadulla ja tuloksillaan, kuten yli 3 300 henkeä pursuava Jyväskylän messu- ja kongressikeskus todistaa, Muuraiskangas sanoo.

– Nämä ihmiset tulevat ensi vuonna uudelleen. Se on paras mahdollinen palaute, mitä yrittäjä voi työstään saada.

Kuvat: Nordic Business Forum