Insinööri-lehti

Kuopion Insinöörit – 70 vuotta insinöörien asialla

 

Tänä syksynä tulee täyteen 70 vuotta siitä, kun Kuopioon perustettiin Kuopion
insinöörien toiminnan aloittanut kerho. Tämän kerhon perustamisesta on lähtenyt
liikkeelle insinöörien edunvalvonta Savon sydämessä. Merkkipaalua juhlittiin
Kuopiossa historian havinaa henkivässä, uuteen loistoonsa remontoidussa Atlas -hotellissa syyskuun viimeisenä lauantaina.

Insinöörikoulutuksen 100 -vuotisjuhlaviikon kynnyksellä vietetty juhla oli lämminhenkinen ja
perinteitä kunnioittava. Juhlan avauspuheenvuorossa Kuopion Insinöörien puheenjohtaja Timo Auvinen kertasi lyhyesti Kuopion Insinöörien historiaa.

Insinöörikouluttajien puheenvuorossa Savonia AMK:n rehtori Veli-Matti Tolppi puolestaan kertoi insinöörikoulutuksen historiasta sekä sen asemasta Kuopion ja koko itäisen Suomen rakentamisessa.

Tilaisuuden juhlapuheenvuoron käyttänyt europarlamentaarikko Mitro Repo kertoili omaan eläväiseen tapaansa sopivassa suhteessa niin omia näkemyksiään insinöörien
aikaansaannoksista kuin mielipiteitään Euroopan tason politiikan nykytilasta ja sen ongelmista. Insinöörivaltaista juhlakansaa Repo hauskuutti muutamaan kertaan mainitsemalla, että hänen mielestään kaikkien poliitikkojen pitäisi olla käytännönläheisiä insinöörejä, niin johan alkaisi tapahtuakin jotain!

Keskusliitto UIL:n tervehdyksen juhlaan toi liiton 1. varapuheenjohtaja Pekka Liimatainen. Juhlahumun keskelläkin hän muistutti juhlijoita siitä, miten raakaa nykypäivän työelämä on ja miten loputtomalta kuulostava lista on yrityksiä, jotka tänä
syksynä ovat ilmoittaneet käynnistävänsä yt-neuvottelut.

 

Kiitokset aktiiveille

Vuosijuhla on myös sopiva tilaisuus muistaa yhdistyksen aktiiveja ja omalla panoksellaan
yhdistyksen olemassaoloon ja insinöörien asemaan vaikuttaneita ihmisiä.

UIL:n myöntämä liiton hopeinen ansiomerkki luovutettiin Kuopion Insinöörien hallituksen jäsenelle Jyri Hakkaraiselle sekä pronssiset ansiomerkit yhdistyksen aktiiveille Sakera Joarderille ja Juho Kauppiselle.

Lisäksi Kuopion Insinöörit muistivat omalla Insinöörilautasellaan yhdistyksen pitkäaikaisia aktiiveja Pekka Kemppaista ja Kyösti Nykästä sekä Savonia AMK:n rehtoria Veli-Matti Tolppia.

 

Jalalla koreasti

 

Ilta huipentui loistavan kuopiolaisen orkesterin Kapteeni Koukun ja Onnen Onkijoiden tahdittamana. Illan soittolistalla oli sopiva sekoitus cover-kappaleita tanssimusiikista rockiin ja musiikki sai juhlivat insinöörit täyttämääntanssilattian.

Kyllä se kankeaksikin nimitelty insinööri näköjään saa lanteensa heilumaan.

 

Teksti:
Marjo Nykänen, Insinööriliitto
Kuvat:
Janne Siponen