Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuttiin karavaanikisaan.
Herkkujen äärellä tavattiin tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia.
Viinijuhlien yhteydessä järjestetty ohjelma houkutteli runsaasti osallistujia.
Liiton kapteeni Samu Salo toivotti vieraat tervetulleeksi komentosillalta.
Osmon kannella kelpasi nauttia maisemista ja hyvästä seurasta.
Insinööri-lehti

Kuopio kutsui nostamaan maljan kesälle

Kuopion kesästä on reilu viikko pyhitetty viinille. Ja koska Viinijuhlilla on erinomaisen tunnelman lisäksi tarjolla hyvää musiikkia, niin toki myös Insinööriliiton Kesäkarvaani karautti paikan päälle. Savobrunssin jälkeen päivä jatkui alueen jäsenjärjestöjen yhteisellä risteilyllä ja ilta huipentui Viinijuhlilla.

Ravintola Inkeri ja Eeliksessä kuulumisia vaihtoi noin 130 brunssivierasta. Kouvolalaiset Eija Aalto ja Sami Rautomäki ovat ensimäistä kertaa mukana Kuopion Viinijuhlilla.

– Pakkohan se oli lähteä, kun hyvää ohjelmaa on järjestetty koko päiväksi. Ja aikataulutkin osuivat sopivasti, kun ei ollut mitään päällekkäistä menoa, Rautomäki totesi.

Myös kuopiolaiset Eeva ja Mikko Ruotsalainen olivat tyytyväisiä, että liitto ja oma paikallinen jäsenjärjestö järjestävät erilaista ohjelmaa myös kesätapahtumien yhteydessä.

– Eihän sitä muuten tulisi välttämättä edes lähdettyä tapahtumaan, Eeva Ruotsalainen kiitteli.

Kierros Kallaveden upeissa maisemissa

Brunssilla herkuttelun jälkeen päivä jatkui alueen yhdistysten ja Tietoalan yhteisellä Kallavesiristeilyllä. M/S Osmon kyydissä kesäisestä päivästä nautti noin 200 osallistujaa.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo toivotti vieraat tervetulleeksi laivan komentosillalta. Ajankohtaisten asioiden lisäksi Salo kertoi ennakkopaloja liiton tulevasta juhlavuodesta. Liiton satavuotisjuhlien kunniaksi järjestetään yli 40 tapahtumaa ympäri Suomea yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa. Tapahtumakalenteri julkaistaan syksyllä, kun juhlavuoden omat verkkosivut avautuvat.

– Muistakaa myös antaa palautetta sekä oman jäsenjärjestönne että liiton tapahtumista. Meille on tärkeää tietää, miten tapahtumat ovat onnistuneet ja millaisia tapahtumia jäsenet haluavat, Salo vinkkasi.

Jani-Pekka Hirvonen oli tullut risteilylle puolisonsa kanssa joensuulaisten porukassa. Hänelle tuli yllätyksenä, että Insinööriliitto täyttää jo sata vuotta.

– Liittohan on sitten vain pari vuotta nuorempi kuin itsenäinen Suomi, hän tuumasi.

Kun Osmon kannella pohdittiin syytä, miksi suomalaisten kesän ja loman viettoon kuuluu niin olennaisesti järvet, insinöörin ensimmäinen kommentti oli, että Suomessa on niin paljon vettä, että eipä siltä voi välttyä. 

– No kyllähän se tällaisen maakravun sielu lepää, kun näitä maisemia katselee, Hirvonen myönsi kuitenkin.

Makumatkoja ja musiikkia

Kaikkiin lauantain tapahtumiin olivat jäsenten lisäksi tervetulleita avecit. Savonlinnalainen Jouni Muukkonen kertoi kuullensa päivän mittaan useita kertoja avecien toteavan esittäytyessään, että ovat vain aveceja. Hänen mielestään omaa rooliaan ei kannata vähätellä.

– Usein kyseinen avec on tärkeä osa kokonaisuutta, kun esimerkiksi rakennetaan uraa, muistutti Muukkonen, joka osallistui tapahtumiin puolisonsa Maaritin kanssa.

Satamaan palaamisen jälkeen ilta jatkui viinijuhla-alueella. Osalla oli ohjelmassa yhteinen ruokailu itämaisissa tunnelmissa, sillä viinijuhlien teemana oli tänä vuonna aasialaisten makujen ja eri maiden viinien herkulliset liitot. Osa taas hyödynsi Kuopion muuta kulinaarista tarjontaa. Yli viikon kestäneet viinijuhlat pistettiin lauantaina pakettiin huippuesiintyjillä; Roope Salminen & Koirat, Reino Nordin ja Europe.

Teksti ja kuvat:
Minna Virolainen, Insinööriliitto