Iloinen insinöörisanoma levisi myös ilmapallojen muodossa.
Luokkakokous oli Insinööriliitolle hyvä tilaisuus tavata jäseniä.
Raahen Alueen Insinöörien juhlavuosi oli näyttävästi esillä.
Insinööri-lehti

Koko oppilaitoksen luokkakokous

Raahessa järjestettiin Pekanpäivänä maailman suurin raahelainen luokkakokous, jonka teemana oli Raahen tietokonealan oppilaitos muistoissamme. Luokkakokoukseen oli Facebookin kautta ilmoittautunut yli 1200 henkilöä, joista yli 500 saapui paikalle.

Vuonna 1972 perustettu Raahen tietokonealan oppilaitos oli ensimmäinen tietokonealan opetukseen erikoistunut teknillinen oppilaitos Suomessa. Vuonna 1997 oppilaitos liitettiin osaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulua. Sittemmin tekniikan koulutus on lopetettu Raahesta.

Ajatus Raahen Tekun muistotilaisuudesta sai alkunsa kahvipöytäkeskustelun ideasta.

– Porukalla mietittiin, että saataisiinko aikaan luokkakokous ja mitä sen järjestämiseen oikein tarvitaan. Yhden opiskeluryhmän tilaisuus paisuikin koko oppilaitoksen muistotilaisuudeksi, joka toteutettiin talkoovoimin, kertoi luokkakokousta puuhaamassa ollut Vesa Torwi.

Torwen mukaan paikalliset yhteistyökumppanit olivat innolla mukana tilaisuuden tukemisessa ja järjestämisessä.

Insinööriliitto ja Raahen Alueen Insinöörit RAI olivat myös mukana tapahtumassa. Ura-asiantuntija Petra Bedda tarjosi Insinööriliiton jäsenille mahdollisuuden henkilökohtaiseen uraneuvontaan. Projektiasiamies Tommi Grönholm ja alueasiamies Anu Kaniin kertoivat liiton jäsenpalveluista sekä muista jäseneduista.

– Raahen Tekun luokkakokous oli hyvä tilaisuus tavata jäseniä sekä erinomainen mahdollisuus myös hankkia uusia jäseniä. Toivottavasti tilaisuus järjestetään ensi vuonnakin, Grönholm totesi.

Raahen Alueen Insinöörit kertoi luokkakokoukseen osallistuneille yhdistyksen palveluista ja tilaisuuksista. RAI täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Vuosijuhlaan liittyen raahelaiset aktiivit ovat teetättäneet hauskoja RAI-tuotteita, joita jäsenet voivat ostaa. Myös lapset oli huomioitu ja iloista insinöörisanomaa jaettiin ilmapalojen muodossa.

RAI:n puheenjohtaja Harri Lämsä oli iloinen siitä, että ihmisiä kävi ständillä keskustelemassa ajankohtaisista asioista ja yhdistystoiminnasta.

– Odotettavissa on hieno syntymäpäiväjuhla, josta kerromme tarkemmin jäsentiedotteessamme, Lämsä sanoi.

Teksti ja kuvat: Anu Kaniin, Insinööriliitto