Mikko Sormuselta löytyi useita näkökulmia siihen, miksi kannattaa kuulua liittoon.
Anu Kaasalaiselta osallistujat saivat vinkkejä uranavigointiin ja työnhakuun.
Illallispöydissä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja.
Alueen työllisyystilanne puhutti Mika Paukkerin pöytäseuruetta.
Milla Ranta sai Anu Kaasalaiselta neuvoja palkkatoiveen haarukoimiseen.
Insinööri-lehti

Kevätkiertueelta eväitä uran alkutaipaleelle

Turun Kevätkiertue-tapahtumassa sali täyttyi vastavalmistuneista ja tulevista insinööreistä. Uransa alkutaipaleella olevia osallistujia kiinnostivat erityisesti työsopimuksiin, määräaikaisiin työsuhteisiin ja työttömyyskassaan liittyvät kysymykset sekä tietysti palkka-asiat.

Info-osuudessa Turun porukka keskittyi lähinnä kuuntelemaan, mutta illallisella käytiin sitäkin vilkkaampia keskusteluja. Kokemuksia vaihdettiin muun muassa opiskelusta, työnhausta ja ulkomailla työskentelystä.

Liitto tukena urapolulla

– Insinööriliiton jäsenyys on työsuhdeturvakypärä, joka kannattaa pitää mukana läpi koko työuran, asiamies Mikko Sormunen vakuutti.

Oikealla tiedolla varustettuna voi karikoita vältellä jo ennalta ja ongelmatilanteissa liiton asiantuntijat ovat apuna. Illan aikana käytiin läpi monia käytännöntilanteita, joissa on osattava olla tarkkana.

Urapalveluasiamies Anu Kaasalainen kannusti jokaista navigoimaan oikeaa suuntaa uralleen.  Oman osaamisen tunnistaminen sekä sen esiintuominen on haastavaa.  Ansioluettelo, hissipuhe ja ensivaikutelma on hiottava kuntoon ja haastatteluun valmistauduttava huolella.

– Urapalvelut ovat myös vastavalmistuneiden käytössä, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä, Kaasalainen muistutti.

Ennen illalliselle siirtymistä Lounais-Suomen Insinöörien varapuheenjohtaja Mika Paukkeri kertoi vielä alueyhdistyksestä ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta. Alueella järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, joten aktiivisia yhdistyksiä oli helppo suositella tuleville jäsenille.

Tulevaisuus tuotekehittäjänä

Elintarviketekniikkaa opiskellut Milla Ranta valmistuu keväällä. Opinnäytetyönään hän on konsulttifirman kautta kehittänyt uutta tuotetta kananmuna-alan yritykselle. Kananmunapohjainen välipalajuoma on tarkoitus tuoda markkinoille ensivuoden alussa. Käytännön tuotekehitystyö on vahvistanut entisestään ajatusta, että oma ala on löytynyt. Ranta käykin parhaillaan keskusteluja jatkosta eli työ kehitetyn välipalajuoman parissa jatkuu todennäköisesti myös valmistumisen jälkeen.

– Mutta miten saan palkkatoiveeni tässä tilanteessa asetettua kohdalleen, Ranta kysyi liiton edustajilta ennen tilaisuuden virallista alkua.

Neuvoja palkkatoiveen haarukoimiseen hän sai Anu Kaasalaiselta, joka käsitteli aihetta myös esityksessään. Info-osuuden ja illallisen jälkeen Ranta kiitteli saaneensa paljon hyödyllistä tietoa.

– Kesätöissä ja muissa aiemmissa työpaikoissa työsoppari on tuotu eteen ja olen sen niine hyvine allekirjoittanut. Nyt tiedän, mistä asioista pitää sopia ja mitkä asiat pitää tarkistaa etukäteen.

Myös valmistumisilmoitus tuli täytettyä, joten insinööriksi valmistumisen myötä IOL:n jäsenyys vaihtuu Insinööriliiton paikallisyhdistyksen jäsenyyteen.

 

Teksti ja kuvat: Minna Virolainen, Insinööriliitto