Kauniina kesäpäivänä jaksoi hetken odottaa brunssin antimia.
Puusta on moneksi. Aiheeseen voi tutustua Tekniikan museossa.
Päivän aikana oppaat vetivät useita kierroksia museon uumenissa.
Muusikko Tero Rikkonen viihdytti yleisöä tutuilla biiseillä.
Sami Sorvali ja Suvi Heinonen ovat liiton jäsenetujen superkuluttajia.
Vuokko Rädyllä ja hänen lapsenlapsenlapsillaan oli päivän kesäisimmät somisteet.
Omaa ilmapalloa jonottivat pienet ja vähän isommatkin.
Insinööri-lehti

Kesäkaravaani lähti liikkeelle pääkaupungista

Helsingin alkukesä näytti parastaan, kun yli kuusisataa ihmistä kävi tutustumassa Tekniikan museoon ja Insinööriliiton kesätapahtumaan. Hot dogit, ilmapallot sekä musiikki viihdyttivät väkeä.

Valtaosa vierailijoista oli pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta, mutta mukaan mahtui myös esimerkiksi Lahdesta ja Tampereelta tulleita. Mukana oli liiton jäseniä puolisoineen, lapsineen ja lapsenlapsineen. Ikähaitari oli todella laaja, pikkuvauvoista vanhoihin vaareihin ja mummoihin.

Tekniikan museo sijaitsee Vanhankaupunginkosken rannalla, Helsingin synnyinsijoilla. Museon ohessa on Voimalamuseo, joka kiinnosti tällä kertaa Ollarannan perheen miesväkeä eniten. Espoossa asuvat Teemu, Tuomas ja Veli Ollaranta ovat käyneet Tekniikan museossa ennenkin; vierailu kuuluu joka kesään.

Kouluikäiset Tuomas ja Veli odottivat eniten brunssia, sillä se oli heidän retkensä kohokohta. Museokierroksen jälkeen oli hyvä ruokailla ennen tutustumista museon ympäristöön.

Värikkät pallot koristivat vihermaisemaa

Aurinkoinen sää hemmotteli museobrunssilla käyneitä. Osa oli paikalla jo ennen varsinaista alkamisaikaa, kello yhtätoista, ja lähti kotiin päin ensimmäisten sadepisaroiden myötä puoli kolmen kieppeillä.  

Karavaanitilaisuuteen tunnelmaa loi trubaduuri Tero Rikkonen. Hänen monipuolisessa ohjelmistossa oli tarjolla kaikille jotain; skaala ulottui kotimaisesta iskelmästä popin ja rockin kautta angloamerikkalaisiin klassikoihin, rock’n’rollista grungeen. Musiikki tempasi vähän välillä sekä pienempiä että isompia tanssimaan.

Lasten ilona olivat lilat ja turkoosit ilmapallot, joita täytettiin monta sataa. Vaikka muutama pallo poksahti omia aikojaan, harmitus ei ollut kovin suuri. Ehjän sai tilalle. Samassa teltassa jäsenet osallistuivat arvontaan. Pikapalkinnon sai heti mukaansa.

Herkkuja moneen makuun

Suvi Heinonen, Sami Sorvali sekä tyttäret Emma ja Meea nauttivat brunssin herkkuja nurmikolla. Hodarin kanssa tarjottu kuivattu sipuli oli varsinkin Emman mieleen. Ennen suklaajälkiruoan maistamista hän ei voinut kuitenkaan sanoa, mikä oli kattauksessa parasta.

Heinonen on kerran aiemmin käynyt Tekniikan museossa, mutta siitä on pari kymmentä vuotta aikaa. Muulle perheelle museo oli uusi tuttavuus.

– Kokonaisuus on runsauden sarvi, Sorvali kuvaili museota.

Vierailusta jäi vaikutelma, että toisenkin kerran on syytä käydä siellä. Museobrunssikin vakuutti perheen, joka käyttää paljon hyödykseen sekä liiton että oman jäsenjärjestön palveluja ja etuja. Esimerkiksi liiton omistama Tammisaaren mökki vuokrataan joka kesä.

Teksti: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto
Kuvat: Kirsi Tamminen ja Minna Virolainen,Insinööriliitto