Anita Kuusniemi (oik.) oli ensi kertaa Insinööriliiton tilaisuudessa. Vierellä Emmi Salminen.
Anssi (vas.) ja Teemu Kiiski sekä Pia Niemimäki herkuttelivat hotdogeilla.
Leinon perhe lähti kotimatkalle ilmapallojen ja uusien rintanappien kera.
Tekniikan museo esitteli Vanhankaupunginkosken rakennukset insinööreille.
Saara Klemetti kertoo, että höyryturbiinililaitoksen käynnistämiseen kului neljä päivää.
Tomi ja Pia Joutsila kummastelivat museon 1990-luvun olohuonetta.
Insinööri-lehti

Kesäkaravaani käynnistyi jälleen pääkaupungista

Helsingissä Vanhankaupunginkoskella joki haarautuu kahtia. Toisella puolella koski pauhaa aikoinaan vesivoimalaa varten rakennettuna, toinen haara kuohuu luonnontilaisena kohti merta.

Joen keskellä on Kuninkaankartanon saari, jossa on Tekniikan museo. Siellä järjestettiin lauantaina Insinööriliiton museobrunssi, joka aloitti liiton kesäkaravaanikiertueen.

Aurinkoinen aamupäivä keräsi tapahtumaan noin 300 vierailijaa; jäseniä ja heidän seuralaisiaan. Monet olivat koko perheen kanssa liikkeellä.

Leinon perhe on osallistunut joka kerta, kun museobrunssi on järjestetty. Pari vuotta sitten Tekniikan museo teki Lauri-poikaan ja Sini-tyttäreen niin ison vaikutuksen, että he halusivat tänä vuonnakin paikalle.

Perheen äiti  Katri Leino ei päässyt paikalle viime vuonna Ilmailumuseossa järjestettyyn brunssiin, joten muu perhe otti vaarin mukaan.

Sekä Katri että Mika Leino ovat insinöörejä. He ovat käyttäneet liiton muitakin palveluita. Katri osallistui talvella parille kurssille ja Mika on soittanut asiakaspalveluun työsuhdeasioissa.

Heleät pallot kiinnittivät huomion

Lapsille iloa toivat liilat ilmapallot, jotka heiluivat leppeässä kesätuulessa.

– Haluamme näyttää lapsille Tekniikan museota, usea vanhempi perusteli brunssille tuloaan.

Osa aikuisista halusi tutustua pitkästä aikaa museon tarjontaan; joku toinen sai hyvän kokemuksen Ilmailumuseon brunssilta, joka oli ollut ensimmäinen kerta liiton tilaisuudesta monivuosikymmenisen jäsenyyden aikana.

Anita Kuusniemi on ollut liiton jäsen vasta muutaman kuukauden. Hänen seuranaan oli Emmi Salminen, omien sanojensa mukaan aktiivi toisessa akavalaisessa liitossa.

– Emmi sanoi, että kaikkiin liiton tapahtumiin pitää osallistua. Siksi pyysin hänet mukaani. Kuusniemi naurahti.

Niin pienille kuin isoille karavaanitilaisuuteen osallistujille maistui brunssin tarjoilut, hot dogit ja hedelmät. Lämmin päivä myös janotti, joten mehua, vettä ja kahvia sekä teetä kului paljon.

Erilaiset brunssit ovat tuttuja

Anssi Kiiski ja Pia Niemimäki ovat konkareita kesäkaravaanilla. Pääkaupunkiseudun brunssien lisäksi he ovat käyneet esimerkiksi Seinäjoella ja Tampereella.

– Viime vuonna kävimme asuntomessuilla Tangobrunssin yhteydessä, Niemimäki kertoi.

Sen sijaan perheen Teemu-poika oli ensi kertaa liiton brunsseilla. Vanhemmat ilmoittivat, että nyt lähdetään. Eikä Teemulla ollut mitään sitä vastaan, säästyihän häneltä junalipun rahat. Hän oli menossa illalla risteilylle.

Perhe vieraili oppaan vetämällä museokierroksella.

– Museossa kiinnostavat vaihtuvat näyttelyt, Anssi Kiiski sanoi.

Museokierroksen lisäksi tarjolla oli suunnistusta, vesitornin rakentamista ja rintanappien askartelua. Sini Leinolle brunssin kohokohta oli oman rintanapin teko.

Teksti: Kirsi Tamminen, Insinööriliitto
Kuvat: Janne Luotola