Joni Launonen järjesteli materiaaleja valmiiksi.
Ensimmäisten pönttöjen rakentelua.
Jokainen pönttö polttomerkittiin liiton tunnuksella.
Opiskelijat Liisa Keskinen ja Tiia Itkonen viimeistelemässä linnunpönttöä.
Valmiita pönttöjä Keski-Suomen metsiin.
Insinööri-lehti

Jyväskylässä tehtailtiin pönttöjä muuttajille

Jyväskylän Insinööriopiskelijat ja Keski-Suomen Insinöörit ottivat osaa valtakunnalliseen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan ja järjestivät jäsenistöilleen pönttötalkoot. Toukokuuhun asti kestävässä kampanjassa on tarkoitus saada miljoona linnunpönttöä Suomen oksistoon.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle oli varattu materiaalit 200 linnunpöntölle ja rakentajia saapui hyvissä ajoin. Pian vasarat rupesivat paukkamaan ja ensimmäiset pöntöt alkoiva valmistua nopeaan tahtiin. Kaikki pöntöt polttomerkittiin teeman mukaisesti liiton tunnuksella.

Talkoolaisia riitti pitkin päivää ja perheiden pienimmät olivat ahkerasti mukana. Myös opiskelijat osoittautuivat varsin innokkaiksi pöntönrakentajiksi. Monet heistä muistelivat lapsina tekemiään rakennelmia.

Paikalla oli myös ensikertalaisia ja he saivat hyvän ohjeistuksen kokeneemmilta talkoolaisilta.

– Ei ole tullut aiemmin tehtyä linnunpönttöjä. Mukavaa päästä kokeilemaan rakentelua, kun kaikki on järjestetty valmiiksi, Liisa Keskinen kehui.

Rakentelun lomassa nautittiin lämmintä juotavaa ja tehtiin tuttavuutta muiden talkoolaisten kanssa. Päivän aikana saatiin kasattua toista sataa linnunpönttöä Keski-Suomen metsiin.

Tapahtuman ideoinut Jarmo Nevala oli tyytyväinen tapahtumaan.

– Tästä olisi mahdollista tehdä jokavuotinen tapahtuma. Tulevaisuudessa tapahtumaa voisi laajentaa myös jäsenistön ulkopuolelle.

Helposti järjestettävää tapahtumaa voi hyödyntää myös jäsenhankinnassa ja liiton markkinoinnissa. Polttomerkattu logo näkyy hyvin metsässä ja toisi näkyvyyttä täysin uudelle taholle.

Talkoiden jälkeen järjestäjät kokoontuivat verkostoitumaan ruokailun ja saunomisen merkeissä. Opiskelijayhdistyksen ja insinöörijärjestön hallitusten yhteisessä siltaillassa perehdyttiin hallitusten toimintaan. Lisäksi aktiivit ideoivat yhteisiä tapahtumia ja pohtivat, kuinka järjestöjen välistä yhteistyötä voidaan lisätä ja kehittää.

Teksti: Tiia Itkonen
Kuvat: Olli Backman