Venla (vas.) ja Tuuli Saarela saivat mukaansa itse suunnittelmansa pinssit.
Salolaiset Anja Kokkola ja Raine Hietanen käyvät vuosittain Valkeakoskella.
Juha ja Heli Väistö ovat kokeneita kävijöitä Valkeakosken Insinöörien tilaisuuksissa.
Insinööri-lehti

Juhlavuoden tuntua kesäkaravaanilla

Valkeakosken keskustassa, Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon alueella sijaitsee Työväenmusiikkitapahtuman festarialue.

Tänäkin vuonna alueella oli insinöörien lounge.

– Ensimmäinen kerta oli kymmenen vuotta sitten, muistelee Valkeakosken Insinöörien hallituksen jäsen Eero Heiskanen.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja J-P Semi kertoo, että ensimmäisenä vuonna heillä oli ständi, jonka ainoana antina oli esitteiden jako. Konsepti ei kuitenkaan toiminut, joten sen jälkeen tarjolla on aina ollut pelejä ja muita aktiviteetteja.

Itse musiikkitapahtumalla on ikää jo enemmän, sillä se viettää viisikymppisiään tänä kesänä. Juhlavuosi näkyy monin tavoin, esimerkiksi esiintyjissä: Hectorin ensilevytyksestä on kulunut 50 vuotta ja Anssi Kela saavutti saman iän.

Pelejä ja pinssejä

Bolanheitto kiinnosti niin liiton jäseniä kuin ohikulkijoitakin. Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi piipahtivat heittämässä matkalla juhlakonserttiin.

Bolanheitto ja oman rintamerkin teko kiinnostivat kaiken ikäisiä. Ilmapallot olivat nuorempien mieleen.

Pinssipisteellä Raine Hietanen ja hänen vaimonsa Anja Kokkola Salosta kertoivat tavanneensa yli 20 vuotta sitten Valkeakoskella. He käyvät vuosittain kaupungissa eri vuodenaikoina.

Tänä vuonna vierailu osui Työväen Musiikkitapahtuman yhteyteen. Ständilta matka jatkui Musarietkoille.

Rupattelua ja herkkuja

Perjantai-illan suussa oli Musarietkojen aika. Jalkapallomuseossa Semi toivotti väen tervetulleeksi ja Insinööriliiton alueasiamies Olli Backman kertoi liiton ajankohtaisista palveluista sekä eduista. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen etkot sujuivat vapaissa merkeissä, kun insinöörit ja heidän seuralaisensa herkuttelivat pöydän antimilla ja seurustelivat keskenään.

Paikalliset Heli ja Juha Väistö tulivat virkistäytymään kahden kesken; 6-vuotias lapsi oli jätetty hoitoon. He käyvät säännöllisesti Valkeakosken Insinöörien järjestämissä tilaisuuksissa. Myös Särkänniemen Huvipäivä on kuulunut jo muutaman vuoden joka kesään, niin myös tänä vuonna.

Ilta jatkui festareilla, jossa kummallakin oli oma suosikkinsa.

– Odotan Olavi Uusivirran keikkaa, Heli kertoo.

Juhan suosikki on Sir Elwoodin Hiljaiset Värit

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen