Konsertit juontavat koomikot Niina Lahtinen ja Janne Kataja.
Osmo Ikonen on tuttu Suomi LOVE -ohjelmasta.
Konserttiin myytiin melkein 450 lippua.
Diandra sai yleisön mukaansa juhlatunnelmaan.
Tähtiartisti Diandra
Ida Elina hurmasi musiikillaan.
Olavi Uusivirta julkaisi alkuvuodesta uutta musiikkia.
Artistit nousevat seuraavan kerran lavalle Turussa 16.3.
Insinööri-lehti

Juhlavuoden avajaisia vietettiin Oulussa

Tulevaisuutta luomassa -konsertin tähtiartistit saivat yleisön mukaansa juhlatunnelmaan.

Oulun Musiikkikeskuksen aulassa käy kova kuhina, kun noin 450 henkilöä odottaa konserttisalin ovien avautumista. Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden ensimmäinen tapahtuma on alkamassa. Yksi juhlavuoden päätapahtumista on kuudessa kaupungissa järjestettävä hyväntekeväisyyskonserttikiertue.

Konserttikiertueen yhteistyökumppaniksi valittiin vuonna 2015 perustettu Me-säätiö, joka tekee työtä vähentääkseen lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa.

Konserttien lipputuloilla tuetaan säätiön Me-koulu-ohjelmaa, jonka tavoitteena on varmistaa, että jokainen oppilas saa riittävän tuen koulunkäyntiin sekä valmiudet peruskoulun jälkeiseen koulutukseen ja työllistymiseen – hyvään arkeen.

– Uskomme, että säätiön työn tukeminen on oivallinen tapa varmistaa, että Suomella on tulevaisuudessakin monipuolisia osaajia ja ongelmanratkaisijoita – insinöörejä – rakentamassa tulevien sukupolvien hyvinvointia, sanoo Insinööriliiton juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Juhlatunnelmaa ja tähtiartisteja

Yleisö istuu paikoillaan ja odottaa konsertin alkua Insinööriliitto 100 vuotta -logon kimaltaessa salin isolla led-seinällä. Osmo Ikonen orkestereineen asettuu paikoilleen instrumenttiensa luo, koomikot Niina Lahtinen ja Janne Kataja saapuvat lavalle musiikin saattelemana ja toivottavat yleisön tervetulleeksi – show voi alkaa.

Illan aikana lavalle nousee Ikosen lisäksi vuoden 2012 Idols-voitostaan tuttu Diandra, pop kanteletar Ida Elina ja vauhdikkaasta live-esiintymisestä tuttu Olavi Uusivirta. Artistit nousevat illan edetessä lavalle yksittäin ja yhdessä. Diandran ja Olavi Uusivirran duetoima Nuori ja Kaunis -kappale saa yleisön herkistymään ja Osmo Ikosen oma versio rap-artisti Elastisen kanssa tekemästään kappaleesta Eteen ja Ylös saa yleisön laulamaan mukana täyttä kurkkua. Konsertin lähestyessä loppuaan yleisöä kerääntyy lavan eteen laulamaan ja tanssimaan Uusivirran Tanssit vaikka et osaa -kappaletta.

Insinöörien historiaan konsertin lomassa

Musiikin lomassa yleisö pääsee tutustumaan insinöörien historiaan videoklippien avulla, kun historiantutkija Sampsa Kaataja kertoo ammattikunnan ja liiton vaiheista kuluneen sadan vuoden ajalta. Konserttien lisäksi historiaan pääsee tutustumaan juhlavuoden Minä olen insinööri -dokumenttielokuvassa.

– Konsertti oli tosi hieno ja toimiva kokonaisuus! Videoklipit olivat mahtava ja kiinnostava lisäys konserttiin, sanoo insinööriopiskelija Tero Hakala.

Hakalalle konsertissa esiintynyt Oulaisista kotoisin oleva Ida Elina oli uusi tuttavuus, jonka uudenlainen kanteletyyli teki vaikutuksen. Eikä Hakala ollut ainut, Ida Elina on tosiaan uudistanut kanteleen ja saa omantakaiselle musiikillaan yleisön puolelleen.

Tulevaisuutta luomassa -konserttikiertue etenee muille paikkakunnille: Turkuun lauantaina 16.3., Kuopioon perjantaina 26.4., Tampereelle lauantaina 25.5., Jyväskylän Paviljonkiin lauantaina 14.9. ja Helsinkiin lauantaina 12.10.

Teksti: Heini Ristell, Insinööriliitto
Kuvat: Studio Ollila