Sanna Ja Sami Hämäläinen olivat Jazzbrunssilla ensimmäistä kertaa.
Porilaiset Setälät olivat lähteneet brunssille koko perheen voimin.
Mekanon ruokapöytä oli runsas.
Insinööriliiton puheenjohtajan Samu Salon tervetuliaispuhe oli lyhyt ja ytimekäs.
Jazzbrunssin kahteen kattaukseen saapui lähes 300 vierasta.
Insinööri-lehti

Jazzia ja brunssia yhdeksännen kerran

Vuodesta 2012 lähtien järjestetty Jazzbrunssi keräsi noin 300 jazzvierasta Poriin juhlatila Mekaniin.

Porin SuomiAreenan ja Jazzviikon sää on tällä kertaa länsirannikolle tyypillisen oikukas. Sade on aika ajoin piiskannut kaupungin katuja ja reilusti alle 20 asteen laskenut ilman lämpötila on pitänyt jazzvieraiden hellevaatteet laukussa.

Oli sää mikä hyvänsä, se ei pilaa Insinööriliiton Jazzbrunssin tunnelmaa. Juhlatila Mekanin täytti iloinen puheensorina, kun noin 300 vierasta kävi nauttimassa hyvästä ruuasta, juomasta ja toistensa seurasta. Joukossa oli paljon perheitä.

Jazzbrunssilla on kymmenen vuoden perinteet. Ensimmäinen Jazzbrunssi oli 20.päivä heinäkuuta 2012 Insinööriliiton Porin toimistolla. Vuonna 2018 tilaisuus siirtyi toimistolta Mekaniin. Koronasta johtuen tilaisuuden järjestämiseen tuli välillä kahden vuoden pakollinen tauko.

– Tilaisuudesta on tullut niin suosittu, että toimiston tilat alkoivat käydä ahtaaksi, puheenjohtaja Samu Salo totesi tervetuliaispuheessaan.

Jazzvieraat löytäneet brunssin

Porin jazzfestivaaliin eri puolilta Suomea saapuvat liiton jäsenet ovat ottaneet tavakseen hakea brunssilta hyvän startin Kirjurinluodon konsertille. Tilaisuuden enemmistö on toki lähiseudulta.

Porilaiset Sanna ja Sami Hämäläinen olivat brunssilla ensimmäistä kertaa.

– Paljasjalkaisena porilaisen Kirjurinluodolla tulee käytyä lähes joka vuosi, mutta Jazzbrunssista kuulin vasta tänä vuonna, perheessä insinööriyttä edustava Sami kertoi.

Hän oli ollut Kirjurinluodolla John Legendin tähdittämässä konsertissa torstaina. Arvio torstain musiikkikattauksesta oli niukkasanainen, kuten paikkakunnalla kuuluukin.

– Ihan asiallinen setti.

Säästäkin toki tilaisuudessa puhuttiin. Ruokajonossa joku kertoi edessä olevalleen olleensa torstaina Kirjurilla.

– Jaa sääki päätit sit lähtee sin vesisateseen. Kui sää viittit, kuului kuittaus.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki