Markus Holma sai johtotason apua Insinööriliiton pinssin kiinnittämisessä.
Porilaiset Heidi ja Tuomas Liljeroos olivat ensimmäistä kertaa Jazzbrunssilla.
Tunnelma oli välillä varsin tiivis.
Jazzbrunssi on yksi Insinööriliiton suosituimmista jäsentapahtumista.
Insinööri-lehti

Jazzbrunssi keräsi ennätysosanoton

Porin Jazzbrunssista on vuosien varrella muodostunut yksi Insinööriliiton suosituimmista jäsentapahtumista. Tapahtuman järjestelyistä päävastuun kantavat Satakunnan Insinöörit ja IL:n Porin toimiston väki osasivat jo etukäteen odottaa Jazzbrunssista varsin tiivistunnelmaista kolmetuntista.

– Brunssille on ilmoittautunut etukäteen yli 300 ihmistä. Paikallisten lisäksi tulossa on paljon jäseniä ja heidän seuralaisiaan eri puolilta Suomea. Suhde on ehkä noin fifty-fifty, kenttäpäällikkö Timo Ruoko arvioi.

Samu Salon ensivisiitti

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo oli yksi Jazzbrunssin ensikertalaisista. Hän oli tullut Poriin jo tiistaina ja kiertänyt ahkerasti Suomi Areenan tilaisuuksia.

– Suomi Areenalla on ilman muuta paikkansa. Olen tavannut täällä todella paljon ihmisiä, niin liiton jäseniä kuin meille tärkeitä sidosryhmiä. Ensimmäinen kerta ei varmasti ole viimeinen, hän lupasi.

Salon mukaan syksyn työmarkkinakierros on ollut hänen osaltaan ylivoimaisesti suosituin puheenaihe viikon aikana.

– Siihen kohdistuu selvästi paljon mielenkiintoa ja odotuksia. Mitä ne odotukset ovat, riippuu tietenkin keskustelukumppanista, hän totesi.

Työaikalain uudistaminen, koulutuspolitiikka ja insinöörien työllisyystilanne ovat olleet asioita, joista Porissa on myös riittänyt puhuttavaa eri ihmisten kanssa.

– Syksystä on varmasti tulossa mielenkiintoinen ja työläskin, mutta ennen sitä on aika ladata akkuja ja levätä, Salo kertoi.

Sään ehdoilla eteenpäin

Mari Kellokangas ja Hannu Johansson olivat lähteneet Poriin Jyväskylästä. Johansson palasi vanhaan kotikaupunkiinsa, sillä hän on opiskellut insinööriksi Porissa.

– Tarkoitus on mennä illalla Kirjurinluodolle konserttiin, mutta sään mukaan edetään. Jamiroquai on ilman muuta se ykkösesiintyjä, pariskunta ilmoitti.

Ilmeisesti Kellokangas ja Johansson pääsivät illalla nauttimaan suosikkinsa musiikista. Päivän mittaan aamupäivän sadepilvet väistyivät ja porilainen sää alkoi muistuttaa normaalia suomalaista kesäsäätä.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto