Yt-uutiset vetivät vakavaksi myös Porissa.
Herkkujen äärellä vaihdettiin kuulumisia.
Helsinkiläiselle kaveriporukalle Ilosaarirock on jo perinne.
Rockbrunssilla oli tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia.
Pohjois-Karjalan Insinöörit viettivät 60-vuotisjuhlia jo perjantaina.
Insinööri-lehti

Jazz ja rock kuuluvat Kesäkaravaanille

Suomen kesä on kohtalaisen lyhyt ja kesätapahtumia paljon, joten viikonloput on pakattu täyteen ohjelmaa. Kuluneena viikonloppuna Kesäkaraani otti haltuun sekä Länsi- että Itä-Suomen, kun perjantaina nautittiin Jazzbrunssia Porissa ja lauantaina Rockbrunssia Joensuussa.

Porissa tupa täynnä

Porin Jazzbrunssi oli jälleen totutun suosittu. Isolinnankadun toimiston ovi kävi taajaan, kun eri puolilta Suomea Poriin saapuneet insinöörit puolisoineen piipahtivat brunssilla vaihtamassa kuulumisia.

Liiton lyhyen tervehdyksen esittänyt Mikko Wikstedt valitteli, että tälläkään kertaa jazzkansa ei päässyt nauttimaan musiikista ja yhdessäolosta ilman yt-uutisia. Vuosi sitten brunssia varjostivat Microsoftin ilmoitus yt-neuvotteluista, tänä vuonna sen teki Wärtsilä.

Vaikka ulkoilman lämpötila oli varsin viileä, toimiston kansoittamat jazzvieraat saivat tunnelman tiivistymään.

– Eihän tässä enää mihinkään saunaan tarvitse tänään enää mennäkään, eräs vieras kiteytti brunssin hyvän ja lämpimän tunnelman.

Joensuu tarjosi parastaan

Lämmin auringonpaiste oli festarivieraista ehkä odotetuin ja saapui lauantaina Joensuuhun kuin tilauksesta. Emma Laamanen ja Emilia Kenttä tulivat tapahtumaan Pinja Kurosen ja Meri Saloilan kanssa Helsingistä.

– Ilosaarirock on meidän juttu ja nimenomaan tällä porukalla, iloiset festarikävijät kertoivat.

Ryhmä oli erittäin tyytyväinen brunssin antimiin ja tunnelmaan, tosin tapahtumapaikan löytäminen tuotti hieman hankaluuksia. Pohjois-Karjalan Insinöörien toimisto on aivan Joensuun keskustassa, mutta osoite, talojen numerointi ja sisäänkäynnin paikka aiheuttavat sekaannuksia.

Kaveriporukan insinöörit Laamanen ja Kenttä osallistuivat ensimmäistä kertaa liiton kesätapahtumaan, mutta koulutukset ja urapalvelut ovat heille entuudestaan tuttuja.

Joensuulaiset Jaakko Myller ja Eila Vakkuri olivat aloittaneet juhlinnan jo perjantaina Pohjois-Karjalan Insinöörien 60-vuotisjuhlilla. Molempien mielestä juhlat olivat oikein onnistuneet.

– Sopivassa suhteessa asiaa, hyvää ruokaa ja huippu musiikkia, Vakkuri kiitteli.

Rockbrunssin jälkeen ohjelmassa olikin sitten jotain aivan muuta.

– Tänään nuorempi polvi lähtee rokkaamaan, joten meillä on lastenlasten hoitovuoro, Myller kertoi.

Teksti: Jari Rauhamäki ja Minna Virolainen, Insinööriliitto
Kuvat: Jari Rauhamäki, Minna Virolainen ja Marjo Nykänen, Insinööriliitto