Insinööri-lehti

Itä- ja Kaakkois-Suomen piirikokous Mikkelissä

Piirikokousten suosituimpana ajankohtana 12.5. kokoontui myös Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen yhdistykset saman pöydän ääreen UIL:n Mikkelin aluetoimistolle. Paikalla oli edustettuina kaikki alueelliset ja valtakunnalliset yhdistykset, joita alueella toimii, yhteensä 20 henkeä.

Kokouksessa käsiteltiin tulevan edustajakokouksen asioiden lisäksi viime vuoden toimintakertomusta sekä yhdistysten toimintaa alueella. Yhdistysten edustajat kertoivat, miten yhdistysten kevät on sujunut ja millaista toimintaa kesän ja syksyn aikana on tulossa.

Kuulumisten vaihdon myötä yhdistykset saivat toisiltaan ideoita oman yhdistyksen toimintaan ja heräsipä keskustelussa ajatuksia yhdistysten välisestäkin yhteistyöstä. Kokouksessa käsiteltiin myös liiton ja alueen jäsenmääräkehitystä sekä liiton järjestämiä tapahtumia alueella.

Piirissä uutena alueasiamiehenä huhtikuun alusta aloittanut Marjo Nykänen toivotettiin tervetulleeksi alueelle. Hän esitteli itsensä ja ajatuksiaan piirin toiminnasta tulevaisuudessa.

Paikalla kokouksessa oli myös UIL:n järjestöjohtaja Mikko Wikstedt, joka kävi läpi liiton ajankohtaisia asioita tietoalan useista yt-neuvotteluista aina UIL:n keväällä uudistuvaan visuaaliseen ilmeeseen. Wikstedt pureutui myös UIL:n viimeaikaiseen medianäkyvyyteen, joka herättikin paljon keskustelua osallistujissa.

 

Teksti ja kuva: Marjo Nykänen, Insinööriliitto