Insinööri-lehti

Insinöörit kisailivat kenttälajeissa Valkeakoskella

Hämeen ja Keski-Suomen piirin insinöörien kenttälajien joukkuemestaruus ratkottiin elokuun viimeisenä lauantaina Valkeakoskella.  Kisoissa oli mukana kymmenen joukkuetta, joissa oli kisailijoita yhteensä noin viisikymmentä.

 

Piirimestaruuden vei Lahden Seudun Insinöörien voittoisa Möppe-joukkue. Tasaväkisessä kamppailussa toiselle sijalle nousi Valkeakosken Insinöörien Laiduntie-joukkue ja kolmanneksi sijoittui Hyvinkää- Riihimäen Insinöörien Hyrimiehet.

Taidot monipuolisessa testissä

Mestaruuskisoissa suoritettiin kuusi joukkuelajia, joiden lisäksi toimistotuolikelauksessa miteltiin henkilökohtaisilla suorituksilla. Kilpailulajit oli laadittu huolella testaamaan insinöörien taitoja mahdollisimman monipuolisesti.

Lautahiihdossa koeteltiin tiimihenkeä ja jalkapallokeilailu vaatii potkuvoimaa. Kahvikuppiviesti taasen testasi käden vakautta ja kylmähermoisuutta. Taitopyöräilyssä oli hyötyä vinksahtaneesta suuntavaistosta ja kännykän heitossa pärjäsi tarkkuudella. Ruuvimutteri-viesti osoittautui yllättäen kestävyyslajiksi.

Tampereelta kisoihin
satumainen joukkue

Tampereelta kisailemaan saapuneella Lumikki ja noin 7 kääpiötä -joukkueella oli hyvin ammattimainen ote. Työturvallisuus oli huomioitu asianmukaisilla suojavarusteilla ja työvälineistä pidettiin huolta. Visio ja missio olivat selkeänä koko joukolla. – Jokaiselle kilpailulajille on hiottu oma strategiansa. 

Ja joukkueen vahvin laji on aina juuri se mitä parhaillaan suoritetaan,Lumikki paljasti kunnianhimoisesta pelisuunnitelmasta.

Yksi kääpiöistä kuitenkin tunnusti, että jalkapallokeilailussa oli annettu hieman tasoitusta muille joukkueille. Syykin oli selvä.

– Me ei olla totuttu potkiin palloa tolppiin, vaan nimenomaan sinne tolppien väliin.

Aurinko kruunasi urheilutapahtuman

Kisailuiden järjestelyistä vastasi Valkeakosken Insinöörit.  Yhdistyksen puheenjohtaja Jani-Petri Semi luotsasi joukkueet rennolla otteella läpi vaativien lajien ja tauoilla palvelu pelasi. 

Suoritusten välillä suosittu tankkauspiste tosin tuntui kannustavan osaa joukkueista jopa jonkinasteisiin vastustajien psyykkausyrityksiin. Pääosassa tapahtumassa oli yhteinen hauskanpito maustettuna sopivalla annoksella tervettä kilpailuhenkeä. 

Hauskat urheilusuoritukset ja kisojen hyvä tunnelma innostivat porukan suunnittelemaan jo tulevaa, sillä Insinöörien kenttälajien mestaruuskisoille toivottiin jatkoa myös ensi kesänä. Apian kentältä urheilusankarit siirtyivät jälkipeleihin ja palkintojenjakoon Hotelli Waltikkaan.

 

Teksti ja kuvat: Minna Virolainen, Insinööriliitto