Insinööri-lehti

Insinöörit esillä Työväen Musiikkitapahtumassa

Valkeakoskella järjestetty Työväen Musiikkitapahtuma keräsi kaupungin täyteen juhlijoita 28.-31.7. Tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä musiikin äärelle kokoonnuttiin jo neljättäkymmenettä kertaa.

Tänä vuonna vapaapääsyisen tapahtuma-alueen ohjelmatarjontaa tähdittivät Arja Saijonmaa ja Reino Nordin. Maksullisen festarialueen vetonauloina olivat muun muassa Suvi Teräsniska, Jenni Vartiainen ja Hayseed Dixie.

Ammattiliitot ja yhdistykset ovat edelleen vahvasti mukana Työväen Musiikkitapahtumassa. Peruskesätapahtumasta poiketen vilkkaan Tapahtumatorin miehittivät pääosin eri liittojen ja yhdistysten edustajat.

Uusi avaus insinööreiltä

Hämeen piirin paikallisyhdistysten yhteistyön ansioista myös Uusi Insinööriliitto oli esillä Tapahtumatorilla perjantaina ja lauantaina. Ensimmäistä kertaa Työväen Musiikkitapahtumassa oli nyt mukana myös akavalainen liitto.

Perjantaina yhdistysten ständillä päivystäneen Hyvinkään-Riihimäen Insinöörien Tuija Rinne-Ketosen mielestä tässä onkin yksi syy olla esillä tapahtumassa.

–  Iso osa insinööreistä on tavallisia palkkatyön tekijöitä eli samaa työväkeä tässä ollaan. Ja näkyvyys ylipäänsä on hyvin tärkeää, Tuija Rinne-Ketonen toteaa.

Jäsenyyden jäljillä

Aloite Musiikkitapahtumaan osallistumisesta tuli Valkeakosken Insinöörit ry:ltä, joka tarjosi omilleen jäsenetuna alennuksen tapahtumalipusta. Musiikkitapahtuma on tehdaskaupungin vuoden isoin ja tärkein tapahtuma ja siitä ollaan ylpeitä.

– Halusimme tarjota perusjäsenillemme tämän paikallisen helposti hyödynnettävän edun. Lisäksi läsnäololla haluamme tuoda esille, että jäsenyys on muutakin kuin pelkkä lasku ja kalenteri. Toivottavasti onnistumme herättelemään kiinnostusta liittoa ja yhdistyksen toimintaa kohtaan, summaa Eero Heiskanen Valkeakosken Insinöörit ry:stä. 

Paikallisyhdistysten vahvistuksena tapahtumassa ollut UIL:n projektiasiamies Tommi Grönholm kiitteli tempaukseen osallistuneiden yhdistysten aktiiveja.   

– Näkyminen ja aktiivisuus on tärkeää ja siksi liitto tukee paikallisyhdistysten jalkautumista, Tommi Grönholm vinkkaa.

Yhdessä enemmän

Hämeen piirissä pyritään tiivistämään yhdistysten välistä yhteistyötä ja toimintaa.

– Yhteistyö ja yhteiset tapahtumat ovat erityisen tärkeitä meille pienemmille yhdistyksille, myös uusien aktiivien innostamiseksi mukaan toimintaan, pohtii Tuija Rinne-Ketonen.

Yhtenä yhdistävänä tekijänä alueella on Hämeen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa insinöörejä Hämeenlinnassa, Valkeakoskissa, Riihimäellä ja Forssassa.

– Yhteistyön osalta voimmekin ottaa oppia insinööriopiskelijoilta, joilla on HAMK:n alueella tiivistä yhteistoimintaa ja toveriliitto, Eero Heiskanen toteaa.

Piirissä ja yhdistyksissä tapahtuu myös kesällä. Seuraava yhteinen tapahtuma on Hämeenlinnan Insinöörit ry:n järjestämä Hämeen piirin Golf-turnaus. Sunnuntaina 28.8. Aulangon Hugo-kentällä Hämeenlinnassa kilpailumuotona on pistebogey.

– Tulevaisuuden suunnitelmissa on väläytetty myös insinööriolympialaisten järjestämistä, Eero Heiskanen kertoo.

Lisätietoja Golf-turnauksesta www.hmlinsinoorit.fi

Teksti ja kuvat Minna Virolainen, Insinööriliitto