Insinööri-lehti

Insinööri Laamaselle standaari Itä- ja Kaakkois-Suomessa

Itä- ja Kaakkois-Suomen piirien puheenjohtaja Reijo Mustonen luovutti piirien virallisen numeroidun standaarin numero kaksi, insinööri Jussi Laamaselle Ala-Kymen Insinööreistä, hänen ansioistaan virallisen piiritoiminnan käynnistämisen ja muotoutumisen hyväksi tehdystä työstä Itä- ja Kaakkois-Suomen piirikokouksessa tammikuussa.

Laamanen oli ensimmäinen liiton hallituksen edustaja Itä- ja Kaakkois-Suomesta, joka valittiin virallisen piiritoiminnan aikana. Virallinen piiritoiminta käynnistyi Itä- ja Kaakkois-Suomessa vuonna 1979 kahden osapäiväisen OTO-piirisihteerin voimin.

Piiritoiminnan juuret ulottuvat vuoteen 1952, jolloin kaakkoissuomalaiset insinööriyhdistykset pitivät ensimmäisen virallisen yhteisen johtokuntien kokouksen Kouvolassa teollisuusvierailun jälkeen.

Laamanen on myös liiton kunniajäsen ja toistaiseksi ensimmäinen sekä ainut Itä- ja Kaakkois-Suomen piireistä. Laamaselle myönnettiin Insinööriliiton kultainen ansiomerkki vuonna 1986.

Numeroituja Itä- ja Kaakkois-Suomen piirien standaareja on myönnetty aiemmin yksi kappale, pitkäaikaiselle piiriasiamies Jarmo Vesalle (Ala-Kymen Insinöörit, elokuussa 2010 Imatran valtionhotellissa).

Teksti: Eero Seppälä, asiamies
Kuvat: Timo Auvinen