Nuori ratsastajatähti Arvi Martikainen kävi jakamassa nimikirjoituksia.
Jäähallissa nähtiin myös pieniä hevoskärryurheilijoita.
Hienoja hevosia ja pukujen loistoa.
Horse Show tuo Helsinkiin suuren joukon ratsastusurheilun kansainvälisiä huippuja.
Insinööri-lehti

Iloa ja ihmettelyä Horse Show’n ständillä

Insinööriliiton mukanaolo Suomen suurimmassa ratsastustapahtumassa oli monelle kisavieraalle iloinen yllätys.

Kun Insinööriliitto teki kevätalvella 2020 päätöksen osallistua Suomen suurimpaan ratsastustapahtumaan, Helsinki International Horse Show`hun, kukaan ei tiennyt, että h-hetki koittaa vasta kaksi ja puoli vuotta myöhemmin. Syy vuoden 2020 ja 2021 Horse Show´n peruuntumiseen oli tietenkin koronavirus.

Viisi päivää Helsingin vanhassa jäähallissa hevosihmisten keskellä täytti ison osan niistä odotuksista, joita liiton mukanaololle asetettiin. Insinööriliiton näkyminen Horse Show`ssa oli yleisölle yllätys, mikä oli yksi tavoitteista.

– Insinööriliitto?!? Miksi te olette täällä, moni kysyi liiton ständillä.

Liiton yksi tavoite on jo pitkään ollut houkutella lisää naisia miesvaltaiselle alalle. Lokakuinen pitkä viikonloppu osoitti, että ratsastustapahtumaa parempaa tapahtumaa kohdata opiskeluvalintojaan miettiviä tyttöjä saa hakea.

Liiton ständillä puhuttiin paljon insinöörin opinnoista ja insinöörien eri uravaihtoehdoista. Myös matemaattisten taitojen tärkeys tuli moneen kertaan todettua liiton ”Lasketaan taso korkeammalle”-kampanjan kuvin ja sanoin.

Ständillä oli ”tiukan” asian ohella myös kevyttä ja iloista settiä. Insinööriliiton karkit olivat kuulemma koko tapahtuman parhaat, matikkavisa oli sopivan helppo ja heijastimet tulivat syksyn pimenevissä illoissa tarpeeseen.

Kun vielä lauantaina ja sunnuntaina pääsi samaan kuvaan Arvi ”Koruarvi” Martikaisen kanssa ja sai häneltä nimikirjoituksella varustetun valokuvan, monen nuoren ja muutaman vähän varttuneemmankin kisavieraan päivä oli pelastettu.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki