Seinäjoella oli rento ja viihtyisä tunnelma.
Kokkolan lounastilaisuudessa keskusteltiin liiton urapalveluista ja henkilöstöedustajien roolista.
Ennakkonäytökseen tulevat saivat napata mukaansa herkut salin ovelta.
Kari Ketonen (vas.), Tommi Grönholm ja Antti Luusuaniemi Helsingin näytöksessä.
Insinööri-lehti

Elokuvaan ennen ensi-iltaa

Joukolle Insinööriliiton jäseniä oli keskiviikkona tarjolla harvinaista herkkua, kun liiton Talvikiertue käynnistyi kolmella paikkakunnalla.

Talvikiertue käynnistyi Seinäjoelta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Kaupungit olivat kolme niistä yhdestätoista paikkakunnasta, joissa kiertueen ohjelmaan kuuluu Luottomies-sarjaan perustuvan All in-elokuvan ennakkonäytös.

Samaan aikaan Insinööriliiton henkilöstölle tarjoutui mahdollisuus katsoa helmikuun puolivälissä ensi-iltaan tuleva elokuva Helsingissä.

– Olette ensimmäiset, jotka näette elokuvan, elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Kari Ketonen kertoi Helsingissä.

Tekijöille kehuja

Neljän elokuvateatterin saleissa kuului naurunpyrskähdyksiä ja jännittynyttä myötähäpeän mutinaa, kun Luottomies-sarjan ja elokuvan ystävykset Juhis ja Tommi toilailivat ja koittivat saada asiat hoitumaan parhain päin.

Seinäjoen tilaisuudesta saadun palautteen perusteella elokuvan tekijät ovat onnistuneet työssään. Elokuvaa kehuttiin palautteissa hyväksi, tapahtumaa rennoksi ja tarjoiluja teemaan sopiviksi: jäsenet saivat elokuvasaliin mukaan popcornia, karkkipussin ja limonadin.

Helsingin ennakkonäytökseen Kari Ketosen kanssa osallistunut Antti Luusuaniemi paljasti, että hänkin pääsee katsomaan elokuvan kokonaisuudessaan vasta nyt. Toivon mukaan Luusuaniemi oli yhtä tyytyväinen näkemäänsä kuin ennakkonäytösten yleisö oli.

Onnistunut konsepti

Insinööriliiton Talvikiertue pitää sisällään Luottomies-elokuvan ennakkonäytökset yhdellätoista paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Sen lisäksi 22 paikkakunnalla järjestetään Luottomies-elokuvan teemaan hyvin sopiva lounastilaisuus, jossa puhutaan palkkaneuvotteluista, urakehityksestä ja työelämän luottomiehistä.

Kiertue on siinä mielessä poikkeuksellinen, että ennakkonäytöksiin on kutsuttu pelkästään liiton jäseniä. Konsepti on ollut toimiva, sillä elokuvatilaisuudet ovat keränneet jo lähes 1 500 ilmoittautunutta jäsentä.

Lounaille ovat myös jäsenten seuralaiset tervetulleita. Niihin on ilmoittautunut saman verran jäseniä seuralaisineen.

Ennen elokuvan alkua tilaisuuksissa on tiiviit liiton, jäsenjärjestöjen ja paikallisyhdistysten aloituspuheenvuorot.

Teksti: Anne Granat-Jukakoski
Kuvat: Anne Granat-Jukakoski ja Heini Rautavirta