Insinööri-lehti

Yrittäjyydessä on mahdollisuus

Yrittäjyysvuosiin on mahtunut itsenäisyyttä ja yksinäisyyttä. Ennen kaikkea se on mahdollistanut oman aloitekyvyn käytön. Lisäksi voi itse säädellä riskinottoa ja työpaineita.

Yrittäjyyden alkutaipaleella sai usein kuulla ihmettelyn siitä, että olenko yrittäjänä vielä liiton jäsen. Niihin kysymyksiin on ollut helppo vastata myönteisesti. Mukana oleminen on tuonut laajan verkoston, sillä useissa hankkeissa kanssa- tai vastapelaaja on ollut insinööri.

Enkelitoiminnasta

Olen toiminut Tamperella sekä Hermia Yrityskehitys Oy:n että rahoitusyhtiö Hermia Ventures Oy:n osakkaana ja puheenjohtajana. Molemmissa yhtiöissä työskennellään innovaatio- ja kasvuyritysten parissa. Rahoitusyhtiön työsarkaa on lainata aloituspääomaa ja lähteä myös osakkaaksi.

Suurimpia harmeja alkavilla yrityksillä ovat taloushuolet. Mukana olevan sparraajan apua tarvitaankin rahoitusjärjestelyissä. Muita tärkeitä avuja ovat kyky kuunnella alkavaa yrittäjää ja tuoda hänen vahvat puolensa esiin sekä vahvistaa niitä.

Riskisijoittamisesta olen saanut kokemusta muutaman konkurssin myötä, mutta myös vaivan palkkaa onnistumisista. Yritysryppäässä näyttää olevan muutama kultakimpalekin.

Teksti: Vilho Korkeamäki