Nordström työskentelee Loviisan ydinvoimalassa.
Insinööri-lehti

Luulot lyttyyn vuokratyöstä

Insinööri Joni Nordström vertaili näytöllä kahta työtarjousta samaan tehtävään ja teki yllättävän valinnan.

Vuonna 2015 Nordström oli juuri valmistunut Metropoliasta kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmasta. Hänelle oli tarjottu tehtävää, johon oli tarjolla kaksi vaihtoehtoista palkanmaksajaa: vuokratyö- eli henkilöstöpalveluyritys tai perinteinen insinööritoimisto.

Vastavalmistunut insinööri valitsi henkilöstöpalveluyrityksen.

– Ihmiset eivät käsitä sitä, että vaikka olisin tullut tehtävään insinööritoimiston kautta, olisin ollut täällä yhtä lailla vuokratyöläinen, Nordström vertaa.

Nyt Nordström tekee samaa työtä kolmatta vuotta Loviisan ydinvoimalan projektipäällikkönä. Palkan maksaa insinööreihin erikoistunut Enersense, mutta työn tilaa ja ohjaa Fortum.

Alihankinta onnistui

Projektipäällikön tehtävään haluttiin palkata asiantuntija ulkoisen firman kautta. Nordström tekee töitä muiden Loviisan ydinvoimalaitoksella työskentelevien kanssa tiiviisti mutta on yhteydessä varsinaiseen työnantajaansa tarvittaessa.

Työsuhde Enersenselle on vakituinen. Jos tehtävät joskus loppuvat Fortumilla, henkilöstöpalveluyritys siirtää Nordströmin toiseen tehtävään. Jos tehtävää ei löydy, käydään samanlaiset menettelyt kuin muidenkin vakituisten työntekijöiden kohdalla.

Tunnetaan huonosti

Huonona puolena vuokratyössä Nordström pitää henkilöstöpalveluyritysten mainetta. Hän arvelee, että CV:ssä Fortumin nimi painaisi enemmän.

– Olen joutunut selittämään muille ihmisille, mikä Enersense on.

Enersense on nopeasti kasvava henkilöstöpalveluyritys, joka on erikoistunut teollisuusyrityksiin. Yritys työllistää yhteensä lähes 800 ihmistä, joista suuri osa työskentelee Porin ja Rauman seudulla.

Nordström arvostaa sitä, että työsuhteet Enersensellä ovat pysyviä.

Teksti: Janne Luotola, Insinööriliitto
Kuva: Fortum