Antti Yrjölä osallistuu perjantaisin ilmastomielenosoitukseen Oulun kaupungintalon portailla.
Insinööri-lehti politiikka

Energinen ja vihreä insinööriehdokas

Antti Yrjölä yhdistää sujuvasti vihreät arvot ja insinöörimäisen ajattelun. Hän liputtaa Insinööriliiton tavoin ennustettavan ja innovatiivisen energiapolitiikan puolesta.

Oulussa asuvan Antti Yrjölän mielestä ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja energiantuotannon tavoitteiden ei tarvitse olla ristiriidassa.

– Minusta ihmisen toiminnassa ilmastonmuutoksen suhteen on kyse mitattavissa olevista asioista, joihin pystymme halutessamme vaikuttamaan.

Tuoteinsinöörinä työskentelevä Yrjölä valmistui insinööriksi 2017 Oulun ammattikorkeakoulusta. Hänen suorittamassaan energiatekniikan tutkinto-ohjelmassa pääteemat ovat energian tuottaminen, käyttö ja jakelu.

– Suomi voi näyttää esimerkkiä siinä, kuinka puhdas energiantuotanto onnistuu, vaikka kyllä täälläkin vielä tekemistä riittää.

Omat näpit peliin

Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaana oleva Yrjölä tempautui politiikkaan mukaan pari vuotta sitten.

– Kuntavaalit 2017 oli eräänlainen kimmoke. Tutustuin moniin eri puolueisiin ja totesin, että on aika pistää omat näppini peliin, Yrjölä taustoittaa.

Hänet valittiin syksyllä 2017 Oulun vihreiden nuorten puheenjohtajaksi ja viime keväänä nuorten edustajana kunnallisjärjestön hallitukseen.

Vastuuta tuli nopeasti, kun Yrjölä osoitti perehtyneisyyttä puolueelle tärkeisiin asioihin ja olevansa valmis toimimaan niiden puolesta.

– Vihreissä arvostetaan kaikkien jäsenten näkökulmaa, hän kiittelee.

Yksityiskohdat ovat oleellisia

Insinööriys näkyy Kotkasta kotoisin olevassa Yrjölässä siinä, että hän kertoo olevansa krooninen pilkunviilaaja.

– Oleellisiin yksityiskohtiin paneutuminen on tärkeää. Työssäni tarkastelen start up -yrityksen tuotannon laatua ja sertifikaatteja Euroopassa ja Aasiassa.

Yrjölä matkustaa lentämällä niin vähän kuin mahdollista eikä omista henkilöautoa. Vapaa-aika menee politiikan ja partion parissa.

– En ehdi paljoa matkailla ja kulutan rahani mieluiten täällä Suomen suunnalla, missä työehdot ovat pääosin kunnossa ja luonnon puhtautta arvostetaan.

Yrjölälle jo ehdokkuus sinänsä sekä omien näkökulmien esiintuominen vaalityön ohessa ovat tärkeitä asioita.

– Panostan kampanjassani sosiaalisen median käyttämiseen ja ihmisten aitoon kohtaamiseen.

Hänen vaaliteemoihinsa kuuluvat ympäristöaiheiden lisäksi muun muassa perustulo, äänestysikärajan laskeminen ja sukupuolineutraali asevelvollisuus.

Teksti ja kuva: Sami Korkala

Katso muita Insinööriliiton jäsenkunnan eduskuntavaaliehdokkaita