Opiskelleessaan Seppä osallistui maailman vesipäivään.
Läpi harmaan kiven -tai tässä tapauksessa sementin. Maaperätutkimusta Rambolilla.
Benjihyppy 111 metristä Victoria Fallsilla, työharjoittelun ohessa.
Tässäkö on seuraava Energialähettiläs? Ainakin Waldo Seppä toivoo niin.
Insinööri-lehti

Energialähettilään työmaana maailma

Energialähettilään tehtävä on näköalapaikka kansainväliselle energia-alalle. Projektin aikana EnergiaVaasan lähettiläs matkustaa yli kymmeneen maahan oppimaan kuinka eri yritykset ratkaisevat globaaleja haasteita. Uuden lähettilään valinta on käynnissä parhaillaan.

Vastavalmistuneelle ympäristötekniikan insinöörille Waldo Sepälle Energialähettilään työ olisi unelmien täyttymys. Hän on edennyt hakuprosessissa semifinaaliin ja panostaa kaikkensa napatakseen paikan.

Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskellut Seppä on löytänyt oman alansa ympäristötekniikasta ja kestävästä kehityksestä.

– Halusin insinööriksi, koska olen aina tykännyt selvittää, miten asiat toimivat sekä saada aikaan muutoksia maailmassa. Uskon, että ympäristöalalla tulee olemaan ratkaiseva merkitys globaalien ongelmien ratkaisemisessa, Seppä toteaa.

Opintojen edetessä kiinnostus energiaan syveni, joten näkökulmaa laajentaakseen hän päätyikin tekemään TAMKin ohella kaksoistutkinnon Saksassa nimikkeellä Bio and Environmental Engineering.

Kansainvälisyys ja monikielisyys ovat osa Sepän arkea. Etelä-Afrikassa syntyneen Sepän isä on suomalainen, joten hänellä on molempien maiden kansalaisuus. Opiskelun ja töiden takia hän on asunut myös Saksassa ja Sambiassa.

– Suoritin opintoihini liittyvän työharjoittelun Sambiassa käymäläseura Huussille ja työskentelin myös jonkin aikaa Rambollilla maaperätutkimuksen parissa.

Verkostojen vahvistamista ja näkyvyyttä

Kielitaidon ja sosiaalisuuden lisäksi Seppä uskoo, että hänen vahvuuksiaan lähettilääksi ovat perehtyneisyys energia alaan ja kestävään kehitykseen sekä insinöörin ratkaisukeskeinen ajattelutapa.

Erittäin julkinen ja pääasiassa sosiaalisessa mediassa tapahtuva haku lähettilääksi ei laajalti verkostoitunutta kaveria pelota. Päinvastoin hän näkee sen pelkästään myönteisenä asiana.

– Olen tyytyväinen prosessin julkisesta näkyvyydestä, sillä se on arvokas lisä ansioluettelooni nuorena insinöörinä.

Mahdollinen pesti Energialähettiläänä kestää noin kolme kuukautta. Kansainvälisissä tehtävissä työskentely kiinnostaa Seppää myös pidemmällä tähtäimellä.

– Uusiutuvaan energiaan liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien parissa työskentely kiinnostaa eniten. Mutta ennen kaikkea nautin työskentelystä ihmisten kanssa ja etenkin, jos saan olla osa jotain uutta, hän summaa.

Tutustu Waldo Seppään ja hänen Energialähettiläs-projektiinsa Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä sekä blogissa. Lisätietoja Energialähettiläästä sekä kaikki ehdokkaat ja äänestys www.energialahettilas.fi.

 

Teksti: Minna Virolainen, Insinööriliitto
Kuvat: Waldo Sepän arkistoista