Insinööri-lehti

Yrittäjyys hienoisessa kasvussa

Tämän vuoden tammi-syyskuussa on aloittanut Uusyrityskeskusten neuvonnan avulla miltei 6 000 uutta yritystä. Määrässä on nousua kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verraten.

– Tarvitsemme uusia yrityksiä korvamaan rakennemuutoksen kourissa menetettyjä työpaikkoja. Yrittäjät ikääntyvät ja myös heille pitää löytää jatkajia. Tämä edellyttää aktiivista uusperustannan edistämistä yritysten kokonaismäärän kasvun takaamiseksi, sanoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Pia Backman.

Asiakaskäyntejä oli Uusyrityskeskuksissa ja asiantuntijoiden luona lähes 40 000. Uusien asiakkaiden määrä oli 14 000. Uusyrityskeskuksissa asiakaskäynnit ja asiantuntijaohjaukset nousivat hieman.

Starttiraha- ja jatkostarttirahalausuntoja annettiin 38 58 kappaletta. Finnveran rahoituslausuntoja asiakkaiden ideoista annettiin yhteensä 923 kappaletta. Eniten uusia yrityksiä perustettiin palvelualalle.

Työttömien osuus asiakkaista nousi kolme prosenttia viime vuodesta eli heitä on nyt neljännes. Yrittäjäehdokkaista suurin osa on 25-39-vuotiaita. Naisten osuus asiakkaista oli 48 prosentta.