Insinööri-lehti

Yrittäjäksi ryhtyvä insinööri saa tukea

Yrittäjäksi haluavien ja yrittäjänä toimivien insinöörien palvelut paranevat. Insinööriliitto on hyväksytty vuoden 2018 alusta Akateemiset yrittäjät AKY:n jäseneksi.

– Tahdomme toimia tasapuolisesti kaikkien insinöörien ja tekniikan alan ammattilaisten edunvalvontajärjestönä, perustelee Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm.

AKY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Insinööriliiton yrittäjäjäsen voi hankkia AKY:n kautta etuhintaan Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin. AKY:n palveluihin kuuluu tapahtumia, koulutuksia, verkostoitumista, edunvalvontaa ja neuvontaa. AKY:n kautta hankittu paketti ei sisällä jäsenyyttä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksissä.

– Insinööreillä on paljon ideoita ja halua luoda uutta liiketoimintaa. Haluamme tukea heitä yrityksen pystyttämisessä ja itsensä ja muiden työllistämisessä, Grönholm sanoo.

Akateemiset yrittäjät AKY:n jäseninä on ennen Insinööriliittoa 15 akavalaista ammattiliittoa. Jäsenliitot edustavat noin 315 000 henkilöä, joista yrittäjänä työskentelee noin 9 000 henkilöä. Insinööriliitossa on jäseniä noin 70 000, ja heistä yrittäjiä on noin prosentti.

Yrittäjyyteen liittyvien palveluiden tarjoaminen ei tarkoita, että Insinööriliitto hyväksyisi Suomen Yrittäjien työmarkkinalinjaa.

– Huolimatta siitä, että myös yrittäjien palveluita parannetaan, IL jatkaa vahvana työmarkkinajärjestönä, huomauttaa Insinööriliiton neuvottelujohtaja Petteri Oksa.

Juttua on lyhennetty 20.12.