Crowdsorsan mobiilipelillä pyöräilijä voi kerätä rahanarvoisia pisteitä.
Insinööri-lehti tekniikka

Väylävirasto avaa pelin Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla

Pyöräilijät voivat osallistua pyöräteiden kuntokartoitukseen ja ansaita samalla rahaa.

Väylävirasto toteuttaa lauantaista 15.7. alkaen joukkoistetun pyöräteiden kuntokartoituksen Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kuntalaiset pääsevät tienaamaan rahaa kuvaamalla pyöräteiden vaurioita Crowdsorsa-sovelluksella.

Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu puhelimeen ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Väyläviraston pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään.

Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin Väylävirasto saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka kerää joukkoistamalla kuva- ja videodataa. Konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Kuva: Crowdsorsa