Tuotanto kasvoi sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollossa.
Insinööri-lehti talous

Teollisuustuotanto kasvoi elokuussa

Teollisuustuotanto kasvoi maltillisesti elokuussa, mutta teollisuuden uudet tilaukset vähenivät 22 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi elokuussa 2,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 1,0 prosenttia verrattuna vuoden 2022 elokuuhun.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli elokuussa 0,3 prosenttia pienempi verrattuna vuodentakaiseen. Kausitasoitettu tuotanto kasvoi 1,8 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Tuotanto kasvoi vuodentakaiseen verrattuna eniten sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla, kemianteollisuudessa ja metalliteollisuudessa. Metsäteollisuudessa ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa tuotanto väheni.

Uusien tilausten arvo oli elokuussa 21,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-elokuun aikana tilaukset vähenivät 9,7 prosenttia vuodentakaisesta. Tilaukset ovat vähentyneet yhtäjaksoisesti seitsemän kuukautta.

Tilaukset vähenivät eniten metalliteollisuudessa, jossa uusien tilausten arvo oli 23,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Kemianteollisuudessa tilaukset vähenivät 19,9 prosenttia ja paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 17,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Kuva: Lightpoet/Mostphotos