Insinööri-lehti talous

Teollisuustuotannon kasvu jatkui kesällä

Teollisuuden tuotanto ja tilausten arvo kasvoivat heinäkuussa. Kasvu on jatkunut koko alkuvuoden.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 0,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli heinäkuussa 3,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-heinäkuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 2,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuustuotanto kasvoi heinäkuussa enimmillään 12,6 prosenttia kaivostoiminnassa ja louhinnassa. Metsäteollisuudessa kasvua oli 3,0 prosenttia ja metalliteollisuudessa 2,2 prosenttia. Tuotanto väheni edellisestä kuukaudesta kemianteollisuudessa 1,4 prosenttia ja sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollossa 3,7 prosenttia.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli heinäkuussa 18,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-heinäkuun aikana tilaukset kasvoivat 3,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Yritykset saivat heinäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa sekä paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla. Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 24,3 prosenttia ja paperiteollisuudessa 16,5 prosenttia edellisestä vuodesta. Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat 3,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Kuva: lcrms/Mostphotos