Uudet tilaukset kasvoivat eniten metalliteollisuudessa.
Insinööri-lehti talous

Teollisuuden tilaukset kasvoivat roimasti heinäkuussa

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 46,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-heinäkuun aikana tilaukset kasvoivat 28,0 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden uusien tilauksien kasvu jatkui heinäkuussa edeltävien kuukausien tapaan vahvana. Yritykset saivat heinäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla. Uudet tilaukset kasvoivat eniten metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 61,5 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 31,1 prosenttia ja kemianteollisuudessa 15,0 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi heinäkuussa 1,0 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli heinäkuussa 5,0 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi heinäkuussa eniten kaivostoiminnassa ja louhinnassa, jossa kasvua oli 4,0 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Elintarviketeollisuudessa tuotanto kasvoi 1,3 prosenttia ja metalliteollisuudessa 0,9 prosenttia verrattuna kesäkuuhun. Muilla päätoimialoilla tuotanto laski.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto kasvoi jälleen eniten metsäteollisuudessa, 10,6 prosenttia. Kaivostoiminta ja louhinta toimialalla tuotanto kasvoi 10,4 prosenttia, metalliteollisuudessa 7,5 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa 6,9 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Kuva: Mikko J. Putkonen, CC 3.0