Insinööri-lehti talous

Teollisuuden kova kasvu jatkui marraskuussa

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2021 marraskuussa 38,5 prosenttia vuotta aiempaa suurempi.

Tammi-marraskuun aikana tilaukset kasvoivat 29,8 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden uusien tilauksien kasvu jatkui edelleen marraskuussa. Tilaukset kasvoivat eniten metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 57,4 prosenttia edellisvuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 28,1 prosenttia. Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat vuodentakaisesta 9,6 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa 0,6 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli 5,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa eniten metalliteollisuudessa, 2,7 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi 2,0 prosenttia, metsäteollisuudessa 1,1 prosenttia, ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 0,8 prosenttia verrattuna lokakuuhun. Muilla päätoimialoilla tuotantoa oli vähemmän kuin edelliskuussa.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto kasvoi lähes kaikilla päätoimialoilla. Eniten kasvua oli metsäteollisuudessa, 15,5 prosenttia, ja metalliteollisuudessa, 9,0 prosenttia verrattuna vuoden 2020 marraskuuhun. Muilla toimialoilla kasvu oli vähäisempää.

Kuva: Alexander Maximov /Mostphotos