Samu Salo haluaa suomalaisesta insinööriosaamisesta maailman parasta.
Edustajat taputtivat puheelle.
Matti Viljanen kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi.
Matti Ollila kutsuttiin kunniajäseneksi.
Insinööri-lehti koulutus

Salo jatkaa Insinööriliiton puheenjohtajana

Insinööriliiton puheenjohtajaksi valittu Samu Salo perää suomalaisten luma-osaamisen kehittämistä varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Insinööriliiton edustajakokous valitsi tänään 21.11. Samu Salon uudelleen liiton puheenjohtajaksi. Salolla ei ollut kokouksessa vastaehdokasta.

Seuraavan nelivuotiskauden aikana Salo luettelee yhdeksi tavoitteekseen yhteiskuntavaikuttamisen parantamisen. Tähän sisältyy medianäkyvyyden lisääminen.

Liiton tavoitteena on, että Suomessa on maailman paras insinööriosaaminen. Työelämässä olevien insinöörien osaamista kunnioitetaan ja kuunnellaan. Suomalaisten koululaisten ja opiskelijoiden luonnontieteellisiä ja matemaattisia taitoja tulee parantaa entisestään.

– Päättäjien on ratkaistava useita kansallisia ja globaaleja ongelmia, kuten väestön ikääntyminen ja ilmastonmuutos. Insinöörit tulevat tarjoamaan näkemyksiä ja ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin, Salo sanoo.

Salo pitää Insinööriliiton mainetta hyvänä. Liitto otetaan vastaan niihin pöytiin, missä se pitää osallistumistaan tärkeänä. Tämä luottamus halutaan säilyttää tulevaisuudessakin.

– Insinöörien kuuleminen vaikuttaa koko Suomeen. Insinöörit työskentelevät aloilla, jotka tuovat kotimaahan ne vientieurot, joilla hyvinvointivaltio rahoitetaan.

Viime keväänä Matti Ollila kutsuttiin kunniajäseneksi ja Matti Viljanen kunniapuheenjohtajaksi. Syyskokouksessa heille annettiin kunniakirjat ja -merkit kiitokseksi pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä insinöörikunnan hyväksi.

Liiton kaksipäiväinen edustajakokous alkoi tänään Helsingissä. Kahdesti vuodessa järjestettävä edustajakokous on Insinööriliiton ylin päättävä elin. Liiton hallitus kokonaisuudessaan valitaan lauantaina.