Insinööri-lehti

Rekrytointifirma voi laajentaa botin käyttöä

HOK-Elanto ja Staffpoint ottivat eilen käyttöön työnhakijoita haastattelevan Rekrybotin. Rekrytointifirma uskoo, että botilla on mahdollisuuksia myös insinöörialoilla.

Chattipohjainen robotti haastattelee työnhakijoita, jotka haluavat töihin HOK-Elannon ravintoloihin. Rekrybotti toimii Facebookissa.

Robotti hoitaa työhaastattelun ensivaiheen. Botti kysyy, millaista työtä hakija etsii. Hakija valitsee kokoaikaisen tai osa-aikaisen työsuhteen ja sopivan ammattinimikkeen. Vaihtoehtoja voi valita useita. Botti selvittää myös, minkä verran hakijalla on alalta kokemusta.

Viimeiseksi botti pyytää yhteystietoja, jotka saa välittää rekrytoinnit tekevään Staffpointiin. Rekrytointifrma ottaa kandidaatteihin yhteyttä vuorokauden kuluessa.

Robotin ovat kehittäneet HOK-Elanto ja Accenture. Vastaavan robotin käyttöä on mahdollista laajentaa myöhemmin muille aloille.

– Tämähän sopisi erinomaisesti vaikkapa insinöörialoille, sanoo Staffpointin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

Insinöörialalla botteja on kokeiltu jo aiemmin.

Klo 16:45 korjattu: Botin käytön laajentamisesta ei ole ollut puhetta, mutta se on mahdollista. Kehittäjinä eivät ole olleet HOK-Elanto ja Staffpoint vaan HOK-Elanto ja Accenture.