Insinööri-lehti

Paperinen kalenteri jakaa mielipiteitä

Sähköisten kalenterien myötä yhä useampi on luopunut perinteisen paperikalenterin käytöstä. Liiton taskukalenteri jaetaan kuitenkin edelleen kaikille jäsenille.

Joillekin liiton tarjoama jäsenetukalenteri on mieluinen ja tärkeä matkakumppani, toisilla se taas jää käyttämättä. Nyt jäsenet, jotka eivät halua taskukalenteria, voivat peruuttaa sen itselleen tarpeettomana.

Paperisen jäsenkalenterin käyttöä puoltaa Seppo Leppäniemi. Hän on työssä Liikennevirastossa.

– Kalenteri toimii minulla sekä muistikirjana että kalenterina. Olen tallentanut siihen kaikki tärkeät yhteystiedot ja merkannut kokoukset ja muut tulevat tapahtumat. Se on aina käytettävissä myös maasto-olosuhteissa, joissa sähköiset vempeleet eivät ole mukana.

Leppäniemelle kalenterin tärkein ominaisuus on sen käytön helppous ja varmuus. Siitä löytyvät ne asiat, jotka sinne on kirjoittanut ajasta ja paikasta riippumatta.

Jari Ruusunen sen sijaan ei tarvitse paperista kalenteria. ICT-konsultin työssä hänellä tekniset laitteet, kuten puhelin ja tabletti ovat korvanneet perinteisen paperikalenterin.

– Puhelinta kuljetan mukana jatkuvasti, kun taas paperikalenteri saattaa helposti jäädä matkasta.

Ruusunen kiinnittää huomiota myös ekologiseen näkökulmaan. Hänen mielestään kalenterien painaminen niitä tarvitsemattomille on haaskausta.

Kalenterin peruutus pitää tehdä 10.5. mennessä sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.uil.fi/kalenteri. Tarvittavat tiedot ovat nimi, sähköpostiosoite sekä jäsennumero.