Insinööri-lehti

Metropolia aloittaa yt-neuvottelut

Metropolia-ammattikorkeakoulu aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 5. maaliskuuta. Työt voivat loppua 80 henkilöltä.

Metropolian valtionrahoitus on vähentynyt koulutukseen kohdistuneiden leikkausten vuoksi noin 27 miljoonaa euroa eli 26 prosenttia vuodesta 2013 lähtien. Metropoliassa on jo aiemmin tehty sopeuttamistoimia. Sen tilinpäätösten tulokset ovat olleet positiivisia lukuun ottamatta vuoden 2017 tilinpäätöstä.

Ammattikorkeakoulun taloudellinen tilanne on edelleen tiukka nyt ja tulevina vuosina. Yt-neuvottelujen tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla turvataan Metropolian toiminnan laatu, tuloksellisuus ja kilpailukyky
korkeakoulukentällä.

Metropolian osalta käynnistettävät koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintamenettelyt saattavat kokonaisuutena johtaa enintään 80 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Lomauttamisuhka koskee koko henkilöstöä.

– Koulutetuista osaajista on nyt suuri pula pääkaupunkiseudulla. Tästä syystä ammattikorkeakoulujen rahoitusta tulisi pikaisesti kasvattaa palauttamalla korkeakouluindeksi ja huomioimalla eri koulutusalojen väliset kustannuserot, sanoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Metropolialla on noin tuhat työntekijää.