Insinööri-lehti

Koulutusvapaata koskeville neuvotteluille jatkoa

Työministeri Lauri Ihalainen pitää EK:n hallituksen päätöstä hylätä Martti Hetemäen johdolla yhteisesti valmisteltu neuvottelutulos laiksi ammatillisen osaamisen kehittämiseksi työelämässä yllättävänä ja poikkeuksellisena sopimiskulttuurissamme.

– Yhteisiä neuvotteluja tulee jatkaa. Tavoitteena edelleenkin on, että laki ja työnantajille tulevat verokannustinratkaisut tulevat voimaan ensi vuoden alusta alkaen. Kutsun osapuolet jatkamaan neuvotteluja niin, että ratkaisut saadaan tehtyä mahdollisimman pian jotta eduskunta ehtisi käsitellä asian tänä syksynä, sanoo Ihalainen.

– Koulutuspäiviä ja osaamisen kehittämistä koskevasta ratkaisusta sovittiin osana raamisopimusta ja tältäkin osin sopimuksista on syytä pitää kiinni. Samassa yhteydessä sovittiin merkittäviä elinkeinoelämää tukevia vero- ja muita ratkaisuja, painottaa Ihalainen.

– Hallitus raamiratkaisuun liittyvissä omissa päätöksissään on toiminut niin, että näistäkin sopimuksista pidetään kiinni, muistuttaa työministeri Lauri Ihalainen.