Työmarkkinakeskusjärjestöt kehottavat yhdessä, että jokaisella työpaikalla otetaan nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään. Seksuaalista häirintää koskeva lainsäädäntö antaa laajat mahdollisuudet puuttua häirintään, ja nyt tarvitaan ennen kaikkea asennemuutosta.
Seksuaaliseen häirintään on puututtava aina vakavasti. Kaikkien osapuolten on tunnettava vastuunsa häirinnän ehkäisemisessä ja siihen puuttumisessa työpaikalla.
Häirintä voidaan kitkeä työpaikoilta monin tavoin. Esimerkiksi osana lainmukaista työsuojelun toimintaohjelmaa tai tasa-arvon edistämis- ja suunnitteluvelvoitetta voidaan toteuttaa kysely henkilöstön syrjintä- ja häirintäkokemuksista ja laatia työpaikalle menettelytapaohjeet mahdollisten syrjintä- ja häirintätapausten selvittämiseen.
Häirintävapaalla työpaikalla on positiivinen vaikutus työntekijöiden ja työnantajan väliseen luottamukseen sekä yleisemmin työhyvinvointiin. Työntekijöiden työhyvinvointi näkyy muun muassa tuottavuudessa, asiakastyytyväisyydessä ja työpaikan imagossa.