Insinööri-lehti

Kesälomalla on aika tutustua tekniikan historiaan

Kesäloman aikana on hyvä tilaisuus ja aikaa vierailla tekniikan alan museoissa. Suomessa on lukuisia tekniikan alan museoita, joissa voi tutustua tekniikan nopeaan kehityskaareen.

Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitsee Tekniikan museo, joka on tekniikan alan erikoismuseo. Tekniikan Museon nettisivut ovat osoitteessa www.tekniikanmuseo.fi. Taidetta, tiedettä ja tekniikkaa luovasti yhdistävä taidenäyttely Säteilyn lumo on avoinna museossa vuoden vaihteeseen saakka.

Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsee Suomen Ilmailumuseo, jossa on näytteillä lentokoneita, purjekoneita ja muita ilmailuun liittyviä esineitä. Suomen Ilmailumuseon nettisivut ovat osoitteessa www.ilmailumuseo.fi.

Hyvinkäällä sijaitsevassa Suomen Rautatiemuseossa on mahdollisuus tutustua Suomen rautatiehistoriaan. Suomen Rautatiemuseon nettiosoite on www.rautatie.org.

Kangasalalla sijaitsee Mobilia auto- ja tiealan valtakunnallinen erikoismuseo. Lisätietoja museosta on osoitteessa www.mobilia.fi.

Kotkassa on Suomen Merimuseo, josta saa tietoa Suomen merenkulun historiasta. Suomen Merimuseosta on lisää tietoa osoitteessa www.nba.fi/fi/smm.

Lahdessa sijaitsevassa Radio ja tv-museossa voi tutustua radio ja tv-toiminnan historiaan. Museosta lisää osoitteessa www.lahdenmuseot.fi.

Oulussa sijaitsevassa Tietomaassa on mahdollisuus perehtyä tieteen ihmeisiin vaihtuvien näyttelyiden avulla. Tietomaan sivut ovat osoitteessa www.tietomaa.fi.

Tampereella on Mediamuseo Rupriikki, jossa voi muun muassa pelata interaktiivisia pelejä, testata omia toimittajataitojaan, tutustua Neiti Aikaan ja kuunnella vanhoja radio-ohjelmia. Mediamuseo Rupriikin nettiosoite on www.tampere.fi/mediamuseo.

Turussa sijaitseva Forum Marinum on merenkulun ja merivoimien historian erikoismuseo sekä toiminnallinen merikeskus, joka kerää, säilyttää, tutkii ja tulkitsee lounaissuomalaista kauppamerenkulkua ja merivoimien historiaa. Museon nettisivut ovat osoitteessa www.forum-marinum.fi.

Osoitteessa www.museot.fi on lisää museovierailuvinkkejä.

Kuva: Riikka Laitinen-Sorvari