Insinööri-lehti

Kansantalous kasvoi kesäkuussa vuodentakaisesta

Kausitasoitettu tuotanto laski Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 0,3 prosenttia edelliskuukaudesta. Kesäkuun työpäiväkorjattu tuotanto oli 3,0 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Toukokuun työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 3,5 prosenttia edellisvuoden toukokuusta.

Työpäiväkorjattuna alkutuotanto kasvoi noin kymmenen prosenttia, jalostus reilun prosentin ja palvelut hieman yli neljä prosenttia viime vuoden kesäkuusta.

Alkutuotannolla tarkoitetaan maa-, riista-, metsä- ja kalataloutta. Jalostus sisältää teollisuuden ja rakentamisen. Palvelut sisältää kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan, liikenteen, liike-elämän palvelut sekä kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja julkiset palvelut.

Bkt ja työllisyys kasvoivat toisella neljänneksellä

Kausitasoitetun bruttokansantuotteen ennakoidaan nousseen 0,5 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Työpäiväkorjatun sarjan mukaan bkt oli 2,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaa neljännestä ylemmällä tasolla.

Työllisten määrän ennakoidaan kasvaneen noin kaksi prosenttia vuodentakaisesta. Tehdyt työtunnit olivat työpäiväkorjattuna kolme prosenttia vuotta aiempaa neljännestä ylemmällä tasolla.