Insinööri-lehti

Investointi Suomeen toi 100 työpaikkaa

Suomeen syntyi sata uutta työpaikkaa sen jälkeen, kun Tekes rahoitti GE Healthcaren tuloa Suomeen kolme vuotta sitten, Business Finland arvioi.

Business Finlandin edeltäjä Tekes myönsi vuonna 2015 GE Healthcarelle kymmenen miljoonan euron avustuksen, jonka turvin kansainvälinen suuryritys toi 30 miljoonalla eurolla t&k-toimintaansa Suomeen. Nyt GE on kehittänyt Suomessa kolme vuotta langatonta potilasmonitorointia.

– GE palkkasi olemassa olevien työntekijöidensä lisäksi noin sata uutta työntekijää Suomessa. Uusien työpaikkojen myötä syntyi osaamista, uusia verkostoja, mutta myös palkka- ja verotuloja Suomeen, kertoo Business Finlandin johtaja Teija Lahti-Nuuttila.

GE:n rahoituksen ehtoihin kuuluivat suomalaiset alihankinnat, joita yritys on ostanut yli 12 miljoonalla eurolla. Kumppaneita heillä on ollut 40. Alihankinnat ovat näkyneet yrityksissä erityisesti liiketoiminnan ja työpaikkojen kasvuna.

Kumppaniyrityksillekin yhteistyöstä on ollut hyötyä. Esimerkiksi Bittium kehitti GE:n kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta uutta liiketoimintaa lääketieteen ratkaisujen parissa.

Business Finlandin tavoitteena on houkutella Suomeen kansainvälisiä suuryrityksiä lisää.